Home / archiefcentraal / vvd job klaasen steekt vrijwilligers hart onder riem

vvd job klaasen steekt vrijwilligers hart onder riem

Ze waren er allemaal, de bestuursleden van stichting Vechtgenoten, hun ‘Vrienden’ en diverse ondernemers die op hun manier niet alleen een steentje bijdragen om het Inloophuis voor Kankerpatiënten draaiende te houden, maar ook helpen om het meer bekendheid te geven. Het Vechtgenotenhuis past volgens Klaasen uitstekend in het liberale grondbeginsel, waarbij mensen hun eigen verantwoordelijkheden oppakken en zelf initiatieven ontplooien in hun eigen leefomgeving, zonder zich afhankelijk op te stellen richting de overheid.

“Steeds meer mensen krijgen te maken met kanker. Ik vind het fantastisch dat jullie samen iets willen betekenen voor deze doelgroep èn voor hun familieleden. Dat jullie hier zorgen voor lotgenotencontact en hen een plek bieden om even tot rust te komen. En dat zonder subsidie en samen met tientallen vrijwilligers. In die zin is het Vechtgenotenhuis een voorbeeld voor de Overijsselse samenleving”, vindt hij. “Het is goed om te horen dat jullie ook worden gesteund door ondernemers. Dat noemen we met een mooi woord maatschappelijk ondernemen, maar bij de burgers heet dat naastenliefde en dat is het uiteindelijk waar we het hier met elkaar over hebben.”

De VVD Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Award werd vervolgens uitgereikt aan de Stichting Vrienden van Vechtgenoten, die in nauwe samenwerking met VNO NCW en zeven ondernemersverenigingen uit Noord Oost Overijssel veel betekenen voor het Vechtgenotenhuis. “Wij vinden het belangrijk om naast ondernemen ook oog te hebben voor onze medemens. Bovendien krijgen wij in ons werk ook regelmatig te maken met de ziekte en weten dus welke impact dit heeft, zowel op de patiënt als op zijn omgeving”, zegt Vrienden Van Vechtgenoten-bestuurslid Bert Beun.

“Wij proberen onze activiteiten zo te organiseren dat ze ook leuk zijn voor mensen die nog niet met kanker te maken hebben. Op die manier kunnen ze op een ontspannen manier kennis maken met het Vechtgenotenhuis. Mochten ze ooit zelf met de ziekte geconfronteerd worden, dan is de stap over de drempel in elk geval wat lager. Het is geweldig dat zo’n initiatief door de VVD herkend wordt. Deze award is voor ons dan ook een enorme stimulans.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.