Home / Algem / voorleesdagen zeer in trek op peuterspeelzalen

voorleesdagen zeer in trek op peuterspeelzalen

Peuterspeelzaal het Uilenestje in Nieuwleusen en Peuterspeelzaal de Dolfijn in Oudleusen hebben de hele week in het teken gestaan van de Nationale Voorleesdagen. Medewerksters van de Bibliotheek hebben de peuters voorgelezen uit ‘Fiet wil rennen’.

In Nieuwleusen zijn de medewerksters van de Bibliotheek Nieuwleusen op bezoek geweest om voor te lezen met behulp van een vertelkistje. Het kistje laat door middel van platen het boek vertellen en samen met de knuffelpop Fiet kwam het boek tot leven. Knuffel Fiet is uniek in Nieuwleusen, deze pop is gemaakt door Marrie van Ankum, zij maakt al jarenlang de knuffels die het thema van de Voorleesdagen dragen.

De bibliotheek in Oudleusen kreeg bezoek van de peuterspeelzaal de Dolfijn. Vasthoudend aan een lang touw kwamen de kinderen wandelend aan bij de bieb. Ook daar werd aandachtig geluisterd naar het verhaal. Na het lezen zijn er spelletjes gedaan die betrekking hadden op het thema ‘Fiet wil rennen’.

Het verhaal gaat over Fiet die graag wil rennen maar wordt weerhouden door de wind. Dieren in het boek brengen Fiet tips aan om de wind te vermijden. Daar heeft Fiet geen oren naar. Uiteindelijk besluit hij zich om te draaien en daardoor in staat is om wel te rennen. Telkens wanneer Fiet wil gaan zeggen wat hij het liefste wil, werden de vertelsters onderbroken door de kleuters die volmondig in koor riepen: Fiet wil rennen!

Na het voorlezen werden de kinderen bibliotheekboeken aangeboden om daar in te neuzen.De voorleesochtenden liepen voorspoedig en de reacties van de kinderen waren zeer positief. Alle kinderen kregen na afloop een tas van de bibliotheek met informatiemateriaal over het thema mee. Vooral de ballonnen bleken zeer in trek.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.