Home / archiefcentraal / tuinontwerper harry pierik in bibliotheek dalfsen

tuinontwerper harry pierik in bibliotheek dalfsen

Tuinontwerper Harry Pierik uit Zwolle is op donderdagavond 10 maart aanwezig als gastspreker in de bibliotheek in Dalfsen van 19.30 tot 22.00 uur. Harry Pierik houdt een lezing/powerpointpresentatie met als onderwerp: Mijn verborgen stadstuin, wandeling door de seizoenen met aandacht voor het voorjaar.

Harry Pierik schetst zijn tuinen als tuinen om in te dromen, tuinen die verrassend en spannend, rustgevend en harmonieus zijn. Tuinen, die zowel een levend schilderij zijn, als praktisch, met zithoek, zandbak of schommels. Die het landschap binnenlaten of juist lelijke voorwerpen aan het oog onttrekken. Tuinen waar je het hele jaar niet op uitgekeken raakt.

Twee sleutels zijn er nodig, slechts twee deuren door en je betreedt een tuin om in te dromen. Als je ‘s zomers vanaf de straat, de tuin inloopt, lijkt het alsof je je op een open plek in het bos bevindt in plaats van ergens midden in de stad. Binnen in de verborgen tuin ben je buiten. Méér dan op straat. Door het assortiment aan planten en hun onderlinge rangschikking wordt de sfeer opgeroepen van varenvalleien, tropische tuinen en nevelige hellingen.

De Verborgen Stadstuin in Zwolle trekt jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek (reductie bibliotheekleden) en op de avond zelf aan de kassa.

Meer informatie: www.bibliotheekdalfsen.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.