Home / archiefcentraal / tentoonstelling nationaal tinnenfigurenmuseum

tentoonstelling nationaal tinnenfigurenmuseum

Tegen beter weten in koesteren wij het gevoel dat wij vroeger gelukkiger waren. Maar crisis of niet, nu voelt 80% van de Nederlanders zich gelukkig tot zeer gelukkig, zegt het NIPO. De schilder Carl Spitzweg (1808-1885) spotte met milde humor over het geluksgevoel in de 19de eeuw. Het maakte hem tot één van Duitslands meest geliefde schilders.

Wie gelukkig wil blijven of worden, kan tussen 15 januari en 4 december de indrukwekkende en charmante tinnenfigurendiorama’s die Peter Scheuch maakte naar de schilderijen van Spitzweg, bezoeken. Een meester-collectie diorama’s met miniatuur tinnen figuurtjes in een romantische omgeving.

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum, Markt 1, Ommen is tot 2 april alleen in de weekeinden geopend (zaterdag 11.00 – 17.00 en zondag 13.00 – 17.00) uitgezonderd tijdens de voorjaarsvakantie van 19 tot en met 27 februari, dan is het museum wel dagelijks van dinsdag tot en met zondag geopend.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.