Home / Algem / taart eten na spannende citotoets

taart eten na spannende citotoets

In het lokaal van groep 8, waar de warmte van inspanning, maar vooral opluchting hangt, werd de taart met luid gejuich ontvangen. “De school heeft al jaren de gewoonte de leerlingen te belonen voor die maanden van inspanning met aansluitend de uiteindelijke toets. Dit is mooie afsluiting voor de door hun geleverde prestaties”, meldt directeur Martin Sangers, die de taart persoonlijk aan de klas overhandigde.

Andrea Buter lerares van groep acht is apetrots is op haar leerlingen.”De groep heeft zeer geconcentreerd aan de toets gewerkt, serieus hebben zij hun taak volbracht. Ze hebben het toch maar weer mooi gedaan”

De ervaringen van de leerlingen zijn verschillend. Wesley vond dat het wel goed ging, alleen het rekenen was een beetje lastig. Sharom beaamt: “Klopt, achteraf viel het wel mee, maar ik ben blij dat het afgelopen is.” Van spanningsgvoel heeft Singa als een van de weinigen in de klas weinig last gehad en Gerjan vertelt opgelucht dat hij blij is dat het is afgelopen. “Want nu mag ik weer wat later naar bed.” Voor Anouk geldt hetzelfde. Annaly kan de toets niet anders benoemen dan doodsaai. Haar buurvrouw Judy haakt daarop in: “Och, Ik vond de toets wel meevallen al is de taart zeker het hoogepunt vandaag.”

Op de vraag of er nog storende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, schieten Manon en Lisanne in de lach. “We lagen helemaal in een deuk toen iemand op de gang zijn neus snoot. Het leek wel een olifant”, zegt Lisa. “Het was wel fijn om even te lachen, daarna waren we niet meer zo zenuwachtig.”

Het wachten op de uitslag, waarvoor niemand kan zakken of slagen, maar die wel bepalend is voor de toekomst, blijft nog wel even spannend.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.