stroatproat gaat u op 2 maart naar de stembus

Invloed

Willy Dekker gaat dit jaar zeker stemmen. “Het is een recht is dat we hebben gekregen en dat recht benut ik dan ook. Zo heb je toch een klein beetje invloed. Ik heb gekozen om PvdA te stemmen. Ik ben niet zo heel goed op de hoogte over wat de provincie nou precies doet maar de landelijke politiek volg ik weer wel. Ik denk dat de PVV voldoende stemmen krijgt om een fractie te krijgen in de provincie, maar van mij persoonlijk hoeft het niet.”

Vertrouwen

“Ja, ik ga stemmen. Ik heb dat recht gekregen en wil daar dan ook gebruik van maken. Ik stem op de Christen Unie. Eerlijk gezegd volg ik de landelijke politiek beter dan de provinciale. Of ik weet wat de provinciale staten doen? In grote lijnen wel, maar niet precies. Ik vind dat iedereen het recht heeft om te stemmen op de partij waar hij of zij het meeste vertrouwen in heeft. Persoonlijk zou ik alleen niet op de PVV stemmen.”

Mening geven

Anneke Lenferink gaat dit jaar zeker stemmen tijdens de provinciale verkiezingen. “Ik vind het belangrijk dat ik mijn mening mag geven. Door te kiezen voor een bepaalde partij, kun je een beetje invloed uitoefenen. Persoonlijk ga ik voor de VVD. Ik volg de politiek wel, maar ik moet wel zeggen dat ik niet heel erg op de hoogte ben van de taken die de provincie uitvoert. Ze houden zich bezig met de wegen, water en wat er buiten de gemeente gebeurt.”

Geen PVV

Gerry Soepenberg gaat stemmen omdat ze vindt dat je als burger op deze manier je stem kan laten horen. “Dat vind ik erg belangrijk. Zelf ga ik stemmen op de Christen Unie. Ik volg de politiek heel globaal en weet niet precies wat de provincie doet. Ze staan in elk geval boven de gemeente. Ik denk trouwens niet dat het goed is dat de PVV een fractie krijgt in provincie Overijssel. Ze zijn mij veel te discriminerend en ik sta niet achter hun standpunten.”

Recht om mee te praten

“Moet ik met mijn naam in de krant? Liever niet. Maar ik wil wel wat zeggen. Ik ga zeker stemmen, want als je je stem geeft, heb je het recht op mee te praten. Stem je niet, dan gaat je stem verloren en dat is jammer. Ik ben er nog niet helemaal over uit op welke partij ik ga stemmen. Waarschijnlijk wordt dat het CDA. Wat de provincie allemaal doet weet ik eerlijk gezegd niet precies. Ze houden zich volgens mij bezig met vervoer en milieu en alle andere belangrijke zaken. Wat de PVV betreft, die partij heeft veel dingen waar ik me in kan vinden, maar ze zijn racistisch tegen de buitenlanders en dat gaat tegen mijn christelijke geloof in. Daar zou ik dus niet op stemmen.”

Inspraak

De heer Roeberts gaat zeker stemmen. “Je hebt dan een soort inspraak in bepaalde zaken. Stem je niet dan heb je geen recht van spreken. Zelf kies ik voor het CDA. Ik weet in grote lijnen wat de provincie doet. Ze geven een bepaalde sturing richting de gemeente. De provinciale politiek volg ik niet echt. Ik volg eigenlijk alleen wat ik echt belangrijk vind.”

Afspiegeling

Wim Herder gaat stemmen omdat dat hem een beetje het gevoel geeft enige invloed te hebben. “Over het algemeen volg ik de politiek niet echt. Ik ben een doener en geen beleidsman. Wat de provincie precies doet, weet ik dan ook alleen in grote lijnen. Als de provincie het een afspiegeling moet zijn van de Overijsselse bevolking, kunnen we er denk ik niet om heen dat de PVV in de provinciale staten komt.”

Belangrijk

Meneer Mestbeld gaat stemmen omdat hij heel belangrijk vindt dat er gestemd wordt. “Of ik weet wat de provincie precies doet? Eerlijk gezegd niet. Ik volg de politiek in het algemeen af en toe via de radio of de televisie. Hoewel ik me er niet zoveel mee bezig houd, vind ik het dus wel heel belangrijk dat mensen gaan stemmen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.