start loopclinic aco van elderen verloopt gladjes

Volgens Cor Bronk was de opkomst goed. “Ik ben tevreden. Er hebben zich rond de dertig personen aangemeld en dat is een mooi aantal om een groep mee te starten, teveel mensen zou betekenen dat ieder individu niet genoeg aandacht en begeleiding krijgt. En daar staan we niet voor.”

Qua niveau was de verscheidenheid onder de deelnemers groot, en varieerde van beginnende lopers, meer ervarende met een halve marathon achter de rug tot en met een deelnemer met dertig jaar loopgeschiedenis. De gemeenschappelijke deler bleek te weinig ervaring, de techniek beter onder de knie krijgen of gewoon nieuwsgierigheid.

Ondanks de barre weersomstandigheden reageerden de lopers positief. Klaas vd Belt en Carla Schepers: ” Wij hebben de clinic als positief ervaren, het was niet te zwaar en we zien er wel brood in. Er werd specifiek gelet op het trainen van het lopen en de coördinatie daarop. Wij zijn zeker gemotiveerd om te blijven lopen, voor nu en in de toekomst. Al dan niet in clubverband.” Henny Aalpol is ook enthousiast, op de vraag hoe het haar was bevallen deze eerste les is haar reactie: “Erg leuk, het viel mij op dat de les niet strak was, een luchtige benadering. Ik kreeg niet het gevoel dat ik in een onderwijzersklasje zat. Een beetje humor is ook wel aan mij besteedt. En ondanks het slechte weer ben ik blij dat ik me heb ingeschreven.”

ACO van Elderen kan terug kijken op een zeer goede start van de loopclinic. Het weer kan alleen maar beter worden.

De clinic bevat tien lessen waaronder de onderwerpen voeding , kleding en schoeisel als theorie aanbod zal komen. Verder wordt er door de Atletiekvereniging veel aandacht besteedt aan de cooling-up en –down, looptechniek en beheersing van het lichaam. Na het eindigen van de loopclinic kan er nog twee maanden gratis gelopen worden op het terrein van ACO van Elderen.

Meer informatie is te vinden op www.acovanelderen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.