Home / archiefcentraal / spannende en speelse ochtend voor peuters

spannende en speelse ochtend voor peuters

. Op 2 februari gaf hij in de grote zaal van de Carrousel de voorstelling ‘Fiet wil rennen’. De interactieve en speels-educatieve voorstelling was een activiteit van het project Voorschool Ommen.

Het project Voorschool Ommen biedt peuters een divers aanbod aan zogeheten ‘dagarrangementen’: een passend aanbod aan onderwijs, opvang en vrijetijdsactiviteiten. Deze theatervoorstelling is de tweede activiteit die in dit kader werd georganiseerd. “Omdat het thema van dit dagarrangement dans, muziek en theater is, koos de werkgroep voor een theatervoorstelling”, aldus projectleider Hanneke Weelink. Ze vervolgt: “Het is een levendige voorstelling waarbij peuters en kleuters worden geprikkeld tot meedoen en waarbij volwassenen zich ook prima vermaken.”

De voorstelling werd twee keer achter elkaar gegeven, de kinderen mochten iemand meenemen. “In totaal hebben zo’n 120 kindjes en 90 ouders en opa’s en oma’s de voorstelling gezien.” Hoofddoel van het project Voorschool Ommen is het realiseren van een samenwerking tussen Peuterspeelzaal Peuterleut en Landstede Kinderopvang Ommen Kwibus.

Speerpunten daarbij zijn het ontwikkelen van een gezamenlijk dagarrangementenaanbod, het verbeteren de inzetbaarheid van medewerkers en vrijwilligers door scholing en begeleiding, het gezamenlijk uitvoeren van activiteiten rond de dagarrangementen en het gebruikmaken van elkaar faciliteiten. De resultaten van project, dat loopt van februari 2010 ttot en met, worden in juli bekendgemaakt tijdens een minisymposium.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft voor dit project subsidie verleend.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.