Home / archiefcentraal / snoeihout gratis inleveren in dalfsen

snoeihout gratis inleveren in dalfsen

In totaal kan 12 keer per jaar op vrijdag en zaterdag snoeihout gratis worden ingeleverd bij Groenrecycling Rouveen bv, de firma Van Lenthe Dalfsen en bij het afvalbrengstation van ROVA in Zwolle. De eerste inzameling is op 25 en 26 februari.

Snoeihout als biobrandstof

In de gemeente Dalfsen komt nog veel snoeihout in de afvalcontainers terecht. Ook wordt er nog veel na het snoeien in de open lucht verbrand. Dat is jammer, want snoeihout kan goed gerecycled worden. Als het schoon is, kan het namelijk vrij eenvoudig worden bewerkt tot biobrandstof voor duurzame houtkachels. Hiervoor word het snoeihout geshredderd en gedroogd. Door het snoeihout in te zetten als biobrandstof wordt CO2 uitstoot vermeden en wordt bespaard op fossiele brandstoffen.

Schoon aanleveren

Om goede biobrandstof te kunnen maken, is het belangrijk dat er alleen takken, snoeihout en stamhout zonder wortels worden ingeleverd. Als er zand, grond, puin, gras, plantenresten, stobben of ander (tuin)afval tussen het snoeihout zit, is het onbruikbaar voor de productie van biobrandstof. Deze ladingen kunnen dan helaas niet gratis worden geaccepteerd.

Zie voor data en openingstijden www.dalfsen.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.