senioren mobiel dankzij voordelige rijbewijskeuringen

Voor niet iedereen valt dit moment exact samen met de 70e verjaardag. Doorslaggevend is de datum waarop het rijbewijs verloopt. Houdt deze dus goed in de gaten. Geadviseerd wordt tenminste drie tot

vier maanden van te voren een afspraak te maken voor deze keuring.

Veel mensen zien tegen de rijbewijskeuring op. Want de te volgen procedure kan tijdrovend zijn en hoge kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn de huidige 70-plussers meestal voldoende gezond om zonder meer vijf jaar door te mogen rijden. Wat wel relatief vaak gebeurt, is dat een probleem wordt vastgesteld met het gezichtsvermogen. Dit kan heel geleidelijk verminderen, bijvoorbeeld door grijze staar. Om te voorkomen dat dit pas aan het licht komt tijdens de rijbewijskeuring, is het verstandig om ruim van te

voren langs de opticien te gaan om de ogen te laten controleren.

Ook aan de kosten valt gelukkig iets te doen. Voor automobilisten uit Ommen en omstreken is er maandelijks gelegenheid om voor 35,00 Euro een medische keuring te ondergaan volgens de richtlijnen van het CBR. De keuringen worden georganiseerd door Regelzorg in samenwerking met een geregistreerde keuringsarts. Deze organisatie heeft al meer dan 160 locaties verdeeld over heel Nederland, waaronder in Ommen.

Locatie: Kerkelijk centrum De Kern, Bouwstraat 21. Data tot en met april: 23 februari, 30 maart en 20 april.

Ook automobilisten onder de 70 jaar die om medische redenen voor het B/E rijbewijs gekeurd moeten worden kunnen een afspraak maken in Kerkelijk Centrum De Kern. Vrachtwagenchauffeurs kunnen elders in de regio terecht. Deze keuring kost dan 55,00 Euro.

Wil men meer informatie over deze rijbewijskeuring, of een afspraak maken? Neem dan tijdens kantooruren contact op met het afsprakenbureau van Regelzorg 088 23 23 300 of maak afspraak via de site www.regelzorg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.