Home / archiefcentraal / savanna warmink wint brons op nk junioren

savanna warmink wint brons op nk junioren

Afgelopen weekend werd in Apeldoorn in het OMNI-sport het NK-indoor gehouden voor AB-junioren. De ACOVanElderen selectie-atlete Savanna Warmink behaalde de limiet voor toelating op de 1500 meter.

Met een korte voorbereidngsperiode achter de rug, door een heupblessure had ze een behoorlijke trainings-achterstand opgelopen, was het maar afwachten wat er gepresteerd kon worden. In de finale van de 1500 meter kon Savanna goed meekomen, moest er in de eerst instantie drie concurrenten voor laten gaan , maar kon bij de laatste twee rondes oprukken naar de derde plaats. Zij finishte in 5.08 89. Door haar tomeloze ambitie en inzet toch op het podium.

Ook de crossers en wegatleten van ACOVanElderen konden hun hart ophalen bij de diverse wedstrijden in de regio, dit als voorbereiding op het NK-cross op 19 en 20 februari in Hellendoorn.

Bij de Brug tot Brugloop in Beerzerveld werd Yvonne Meijer pas lid bij de selectie van ACO) eerste op de 6000 meter in een snelle tijd van 26.09, vanwege het zware parcours vanwege de harde wind werd de eerste ronde submaximaal gelopen, de tweede ronde kon zij goed doortrekken en passeerde als eerste de finish.

Op dezelfde afstand kon Marrie de Lange goed meekomen en werd tweede in 28.28. Inga Bakker kon ondanks haar “osgood”- knieblessure toch een derde plaats bemachtigen op haar 3000 meter zij scoorde een 12.43.

In Nieuw Heeten werd de laatste cross georganiseerd van het Sallands-crosscircuit. Op de 2500 meter wisten Marije Dankelman en Sanne Otten de eerste twee podium-plaatsen te pakken, Marije finishte als eerste in 10.55, en Sanne als tweede in 11.30.

De middenlange-baan specialisten Giny Dunnewind en Martin Breunissen namen beiden in hun categorie direct de leiding op hun 5000 meter, zij scoorden allebei goud in een 22.39 voor Giny en een 18.24 voor Martin.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.