Home / archiefcentraal / provinciale wegen in overijssel goed gewaardeerd

provinciale wegen in overijssel goed gewaardeerd

. De provincie krijgt complimenten over de aanduiding van de maximum snelheid op hectometerpaaltjes en de nieuwe wegmarkering. Ook het zicht op de weg en kruisingen en de zichtbaarheid en locatie van de borden worden positief beoordeeld.

Kritische opmerkingen zijn er ook. Zo gaven de deelnemers te kennen dat er soms rijdende afzettingen of borden waren geplaatst zonder dat er een wegwerker werd gesignaleerd. Ook zien de deelnemers graag een snelheidsaanduiding bij het binnenrijden en verlaten van de bebouwde kom. Op sommige trajecten vindt men de maximumsnelheid te hoog (Kamperzeedijk) en op andere trajecten juist te laag (’s Heerenbroek en Balkbrug). Ten slotte laat volgens de deelnemers aan het onderzoek de kwaliteit van het wegdek op sommige trajecten te wensen over door bijvoorbeeld spoorvorming.

Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit het wegbelevings onderzoek, dat de ANWB op verzoek van de provincie Overijssel heeft uitgevoerd.

Gedeputeerde Job Klaasen is blij met de waardering van de weggebruikers voor de Overijsselse wegen en neemt de kritische opmerkingen zeer serieus. “Wij zien de weggebruiker als klant. Op basis van ondermeer de resultaten van dit wegbelevingsonderzoek willen wij onze dienstverlening en kwaliteit van de wegen verder verbeteren. Zo gaan we met onze aannemers strakkere afspraken maken over het gebruik van borden tijdens wegwerkzaamheden. Ook gaan we dit jaar nog van start met de verbetering van de N 377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen en de N 764 tussen ’s Heerenbroek en de Molenbrug bij Kampen.”

Om de Overijsselse weggebruikers en inwoners beter te informeren over het werk dat de provincie uitvoert om de provinciale wegen vlot en veilig begaanbaar te houden, en wat mensen daar ook zelf aan kunnen bijdragen, heeft de provincie een wegenkaart ontwikkeld. Hierop staan bijvoorbeeld alle provinciale wegen, waar informatie te vinden is over wegwerkzaamheden en de spelregels voor een goed gebruik van de wegen. De nieuwe wegenkaart wordt toegestuurd aan alle omwonenden van provinciale wegen. Daarnaast is de kaart ook in te zien en op te vragen via de website www.overijssel.nl/wegenkaart.

Doel van het wegbelevingsonderzoek is om beter zicht te krijgen hoe weggebruikers de (provinciale) weg ervaren. Zo’n 50 ANWB-leden met bijrijders hebben eind 2010 een route van 170 kilometer gereden over provinciale wegen in West-Overijssel: Zwolle-Kampen-Genemuiden-Vollenhove-Blokzijl-Steenwijk-Zwartsluis-Hasselt-Lichtmis-Balkbrug-Ommen-Dalfsen-Zwolle.

Het is de derde keer dat de provincie Overijssel een dergelijk onderzoek heeft laten uitvoeren. Kijk voor het volledige wegbelevingsonderzoek op www.overijssel.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.