Home / archiefcentraal / oproep werk van meindert zaalberg uit ommer periode

oproep werk van meindert zaalberg uit ommer periode

Meindert had zelf jarenlang met zijn vader Herman Zaalberg gewerkt in deze door zijn vader opgezette pottenbakkerij. Hij was een toonaangevende pottenbakker, en heeft veel invloed gehad op de ontwikkelingen in de pottenbakkerswereld in Nederland, maar ook daar buiten.Eenmaal “gepensioneerd”, in Ommen startte hij een pottenbakkerij aan huis: Potterij Ommen. Hij heeft hier veel werk gemaakt, onder andere het doopvont in de gereformeerde kerk, de keramische plastieken op de melkfabriek. En er zijn enkele verzamelaars in Ommen die werk van hem thuis hebben.

In samenwerking met het Tinnenfiguren museum, zal een aantal hedendaagse keramisten en schilders uit Ommen een combinatietentoonstelling samenstellen in de Andersen zaal van dit museum. Een overzichtstentoonstelling van het Ommer werk van Zaalberg dat hier nog aanwezig is, met hedendaagse keramiek. Aan de wanden stillevens van potten.

Dit zal plaatsvinden vanaf november 2011 tot en met maart 2012. Liefhebbers die in bezit zijn van werk van Meindert Zaalberg, graag contact opnemen met De werkgroep Omm’zien Kunst, Thea Dijkema: 0523-676272 of info@atelierwitharen.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.