Home / archiefcentraal / mizuwaai dalfsen en kuijer uit elkaar

mizuwaai dalfsen en kuijer uit elkaar

Kuijer kwam drie seizoenen geleden in dienst bij MizuWaAi Dalfsen en heeft het team naar grote successen geleid. In die drie jaar klom MizuWaAi Dalfsen van plaats negen in de Eredivisie naar de top van het Nederlands handbal. Twee jaar achter elkaar plaatste Kuijer zich met zijn team, voor het eerst in de clubhistorie, voor Europees handbal, met vorig jaar de kwart finale in de ChallengeCup als hoogtepunt.

Ook werd vorig jaar de halve finale van de Nederlandse Beker behaald en een derde plaats in de Eredivisie. Dit seizoen doet MizuWaAi Dalfsen mee om het Landskampioenschap. “We zijn Richard enorm dankbaar voor hetgeen hij voor de club heeft gedaan. De prestaties in de drie seizoenen die hij hier heeft gewerkt liegen er niet om.

Elk jaar heeft het team zich weer verbeterd en clubhistorie geschreven. Ook nu doen we nog om alle prijzen mee. Niets dan lof. Toch denken we dat het goed is om na zo’n periode een nieuw gezicht voor de groep te zetten, die nieuwe ideeën meeneemt, zodat we de groei waarin we nu zitten kunnen voortzetten”, licht manager Rene Cloo het besluit van de club toe.

“Het heeft helemaal niets met de schorsing van begin van dit seizoen te maken”, vult Cloo aan. “Daarover hebben we in augustus al intern gesproken en unaniem onze steun aan Richard gegeven. Dit besluit heeft puur met de toekomst van het team en de ontwikkelingen te maken”.

Naast Kuijer zullen ook speelsters Petra Kamphorst, Nancy Gerritsen en Karin Roescher volgend seizoen niet meer actief zijn voor MizuWaAi Dalfsen. Alle drie hebben aangegeven volgend seizoen prioriteiten te geven aan hun maatschappelijke carrière. ” Enorm zonde. Petra en Nancy hebben het hele traject van de afgelopen jaren meegemaakt. Zij zijn allebei enorm belangrijk geweest voor de club, binnen en buiten het veld. Hele fijne mensen om mee te werken. Ze lopen allebei al wat jaartjes mee en kiezen er nu voor hun tijd anders in te delen.

Ook van Karin is het jammer omdat ze net de overstap van Kwiek Raalte naar Dalfsen heeft gemaakt en zich goed in de groep manifesteert. Met Annick Lipman en Karin Roescher hebben we twee goede Eredivisie keepers in de selectie. Voor ons erg jammer maar hun keuze kunnen we niet anders dan respecteren ” reageert Rene Cloo.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.