met hobo de winter uit in lemelerveld

Gerwin van der Plaats (orgel) en Anja van der Maten (hobo) geven op zaterdag 26 februari om 20.00 uur een concert in de Willem Hendrik Zwart Hal aan de Grensweg 17 in Lemelerveld. Zij zullen onder andere de werken ‘Winter uit de vier jaargetijden’ van Vivaldi, ‘Concerto in D minor’ van Marcello, ‘The Lost Chord’ van Sullivan, ‘Pièce en Sol’ van Pierné en ‘Serenade to Spring’ van Lovland spelen.

Als orgelsolo krijg je onder andere improvisatie van ‘de winter is vergangen’ van Van der Plaats, ‘Marche Funebre et Chant Seraphique’ van Guilmant en ‘Pinguins Playtime’ van Ogden te horen.

Vanwege de animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren via 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt 11,00 euro, dit is inclusief koffie en een drankje en hapje na afloop.

Gerwin van der Plaats

Gerwin van der Plaats werd in 1977 in Utrecht geboren. Al op jeugdige leeftijd werd zijn aandacht getrokken door het koninklijk instrument: het orgel. Al spoedig kreeg hij daarom zijn eerste orgellessen van zijn vader die hem de basisbeginselen van het notenschrift bijbracht. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst de kerkdiensten en kreeg al spoedig daarna een aanstelling als vaste organist van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Nieuwegein, waar hij het twee-klaviers orgel bespeelde van de Dorpskerk te Jutphaas. Al gauw bleek dat Gerwin de talenten had om verder te gaan en werd contact gelegd met Jaap Zwart Sr., bij wie hij na zijn schooltijd de lessen volgde. Later werden die voortgezet bij Herman van Vliet, organist van de Grote of St. Joriskerk in Amersfoort.

Na orgellessen te hebben verkregen bij Harry Hamer in Kampen en Geert Bierling , stadsorganist in Rotterdam, is hij momenteel student aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Zijn docenten zijn daar Geert Bierling (hoofdvak orgel) en Henko de Berg (improvisatie). Gerwin volgde eerder een theorie-opleiding muziek, koordirectielessen bij Jaap Neuteboom en pianolessen bij Loes Egberts en Herman Riphagen. Als vaste organist begeleidt hij de erediensten in de Driestwegkerk (pkn) in Nunspeet en de Christelijke Gereformeerde Kerk in Kampen.

Gerwin treedt regelmatig op als begeleider van koren en muziekgroepen in ons land. Als dirigent is hij verbonden aan het Chr. Gem. Koor “Hosanna” in Wilsum, Vrouwenkoor “Euterpe” in Voorthuizen, Interkerkelijk koor “Immanuel” in Wekerom, Chr. Geref. Kerkkoor ‘Zingend Getuigen’ in Kampen en het Kleinkoor ‘Musica Religioso’ in Kampen.

Per 1 januari 2009 kreeg hij de eervolle benoeming tot eerste dirigent van het Chr. Kamper mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ als opvolger van de door hem zeer bewonderde Klaas Jan Mulder. Als vaste begeleider is hij verbonden aan het Hervormd Kerkkoor te Kampen, het Interkerkelijk Kerkkoor te Dronten, beide onder leiding van Harry Hamer en als één van de vaste begeleiders van het Christelijk Groot Gemengd koor in Stadskanaal-Muntendam onder leiding van Johan W. Pots. Concertreizen werden gemaakt naar Duitsland, Engeland, Hongarije en Oostenrijk.

Anja van der Maten

Anja van der Maten studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Heinz Friesen, Bart Schneeman en Remco de Vries. In 1993 behaalde zij het diploma Docerend Musicus en in 1995 het diploma Uitvoerend Musicus. Daarnaast volgde zij Masterclasses bij Jean Françaix, Mistlav Rostropovitch en Maurice Bourgue.

Anja is actief in diverse orkesten en ensembles, waarmee zij tournees maakte naar onder meer Marokko, Spanje, Japan, Italië en Rusland. Er zijn verschillende cd’s verschenen met kamermuziek en er werd een televisie-opname verzorgd voor de ARD.

Anja is sinds 1994 vaste remplaçant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In de koorwereld is Anja een veel gevraagd soliste. Zij werkt mee aan concerten, cd-producties en tv-opnamen. Zij maakte met diverse koren reizen naar onder andere Israël, Tsjechië, Schotland en Hongarije. Samen met organist Jaap Zwart jr. maakte zij een klassieke solo-cd met werken van onder meer Bach, Guilmant en Franck.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.