Home / archiefcentraal / marienberg wint van rode lantaarndrager

marienberg wint van rode lantaarndrager

Laatste man, Arjan Peters, tikte in de tweede helft de 1-0 binnen. Erik Stapper, net koud in het veld, maakte de gelijkmaker. Penningmeester en voetballer in het vlaggeschip, Arjan Bolks, deed de laatste duit in het zakje en bezorgde zijn ploeg de benauwde 2-1 zege.

Wederom viste de rode lantaarndrager achter het net, het is een ongeschreven wet. Sta je onderaan valt het kwartje altijd de verkeerde kant op. Mariënberg herstelde zich lichtelijk van de zeperd vorige week in Zwolle, maar tot echt grootste daden kwam de ploeg van trainer Hennie Haverkort op het koude Westerpark niet.

De oefenmeester uit Slagharen had wel een verrassing in zijn basiself. Chris Regeling mag voorlopig zijn kunsten vertonen in het tweedee elftal en het keeperstalent Jelle Brinks is wederom de eerste man. Veel had de jongeling niet te doen, jammer genoeg ging hij niet vrijuit bij de gelijkmaker van WZC, maar verder kende hij een prima come-back tussen de krijtlijnen.

In de eerste helft was het niet echt genieten. Een kans viel er te noteren voor Mariënberg. René de Lange noopte de keeper van WZC tot een ultieme redding. Na rust kwam Mariënberg een beetje los. Weer had de jonge keeper van WZC een passend antwoord na een uur spelen op een fraai schot, ditmaal van Theo de Lange. Toch was hij even later kansloos op het tikje van Arjan Peters.

Rolf Hofsink, gelukkig weer terug na een slepende blessure, zwengelde de bal in de zestien waar Theo de Lange het probeerde. Hij stuitte nog op de doelman maar Lange P. was slim meegelopen en tekende voor de 1-0. WZC kwam snel langszij via Stapper die eerder met zijn hoofd bij de bal was dan de handen van Brinks.

Gelukkig voor de supporters van de thuisploeg was het wapen van good-old Arjan Bolks nog niet in revisie. Hij kegelde vanaf 30 meter de bal keihard op de goal. Nu was het de collega van Brinks die niet helemaal vrijuit ging en onder de bal doorging, het leder kuste de winkelhaak en bezorgde Mainbarg de drie punten. Nu de accu opladen voor de onvervalste kanaalderby tegen Banthum.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.