marienberg wint met 1 0 van scd83

Mariënberg won uiteindelijk met 1-0 maar SCD’83 had ook zeker mogelijkheden om meerdere punten mee te nemen vanaf het koude Westerpark.

Hennie Haverkort had een zware taak. Maar liefst zes basisspelers ontbraken door blessures en schorsingen, de 61-jarige had flink lopen puzzelen in zijn woonplaats Slagharen. Maar 5 februari stonden 11 spelers binnen de beruchte kalklijnen. Menig supporter had er een hard hoofd in, een punt zou een welkome verrassing zijn. Vooral Jaap Hofman liet zich gelden op de linksback, hij speelde een dijk van een wedstrijd. Maar eigenlijk liet niemand zich onbetuigd. SCD’83 had ook flink moeten snijden in haar opstelling, onder andere door vakantie en blessure’s misten de geelhemden enkele basiskrachten.

Mede dankzij windkracht acht was goed voetbal ver te zoeken. Desondanks wist Theo de Lange in de 28e minuut de 1-0 aan te tekenen. Hij reageerde kordaat op een steekpass van zijn broertje René en liet met een simpele voetbeweging doelman Stefan Zwiers kansloos. Veel hoogtepunten viel er niet te noteren in beide bedrijven. Chris Regeling, keeper van de thuisclub, onderscheidde zich vlak voor tijd met twee cruciale reddingen, hij bezorgde zijn club de drie punten.

Aanvoerder Richard Tempelman van SCD’83 toonde zich een groot verliezer. Hij leverde twee bacardi cola’s af bij leider Gerard Lotterman en trainer Hennie Haverkort van de roodzwarten. Mooi dat het zo kan……

Mariënberg won gelukkig met 1-0, ondanks het gemis van zes spelers. Nu wacht komende week de zware uitwedstrijd tegen CSV’28 in Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.