Home / archiefcentraal / mainbarg en banthum in evenwicht

mainbarg en banthum in evenwicht

Met een heldhaftige redding verrichtte de jonge doelman van Mariënberg, Jelle Brinks, een heldendaad en zorgde ervoor dat de onvervalste kanaalderby bleef steken op een 0-0 gelijkspel.

Trainer Hennie Haverkort moest puzzelen met zijn basis elf. Door blessures en schorsingen kon hij maar liefst zes basisspelers niet opstellen. Zo bombardeerde hij Erik Huibers tot basisspeler. Voor enkele jaren terug was hij nog de doelman van het vlaggenschip. Hij hing voor enkele jaren terug zijn handschoenen aan de wilgen en speelde met veel plezier zijn wedstrijdjes in het 2e elftal.

Huibers kreeg als taak om Chiel-Jan Schuldink te bewaken. De ‘Bulykin’ van Banthum kende een uiterst zure middag met Huibers als wakend oog in de vijandelijke zestien. Waar de speler met een beetje ‘Mainbarg Roots’ ook ging, hij kreeg Huibers mee als schaduw. Maar de bij elkaar gelapte achterhoede van Mariënberg hield eenvoudig stand. Op het middenveld werd Mariënberg bij tijd en wijle overlopen door de klasse van Jakko Slot en Michiel Mannessen.

In de slotfase maakte Sven Pouls een zeer professionele overtreding, hij ontving zijn tweede gele kaart en kon het veld verlaten maar maakte wel het verschil. Had hij het niet gedaan dan had Theo de Lange een vrije doortocht gehad naar Pullen. Theo kennende had hij wel raad geweten met het buitenkansje. Zover kwam het helaas niet. De derby was niet groots, na rust ontbrandde het duel wel maar van enige opwinding was geen sprake.

Na negentig minuten had iedereen vrede met het gelijkspel. Het duel was een wedstrijd tussen twee leeuwen die wel gromden maar nooit echt beet hadden. Kortom, de 0-0 was na twee keer 45 minuten de enige juiste uitslag die recht deed aan de titanenstrijd tussen Banthum en Mainbarg.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.