Home / archiefcentraal / limiet extreem snel bereikt

limiet extreem snel bereikt

. “Het duurt niet lang meer dat we langer over de wedstrijd doen dan over de inschrijving”. Voorzitter Bernhard Kootstra ziet een almaar groter wordende druk op het stichtingbestuur neerkomen. “Dat belooft wat voor de lustrum-editie in het Olympische jaar 2012”.

“Eind 2007 pakten we de draad op en konden we nog niet bedenken dat het deze kant op zou gaan. De eerste keer bereikten we de limiet in bijna net zoveel dagen als nu in uren geteld. En dat terwijl alle mensen, en zeker deze sportende deelnemers, tussen middernacht en ’s ochtends vroeg eigenlijk gewoon met hun nachtrust bezig horen te zijn.

Deze ontwikkeling betekent ook voor de vrijwilligers in het bestuur dat het op 1 februari met de nachtrust gedaan is.” De voorzitter van dit succesvolle evenement lijkt zijn hoofd een beetje te schudden alsof hij nog wakker moet worden. “Wij gaan dit zeker evalueren. En dan beginnen we bij de online-inschrijfmogelijkheid die wij inkopen. Blijkbaar zit die ook aan de limiet in de eerste uren van de inschrijving. Ook andere vragen dringen zich op. Wat betekent dit voor de toekomst? Is uitbreiding van de limiet verantwoord op het parcours? Komt de kwaliteit in gevaar? Daar zullen we eens goed over gaan brainstormen”.

Uiteraard overheerst het fantastische gevoel bij het bestuur. “Hoewel alle beschouwingen heel nuchter zijn kunnen we niet ontkennen heel tevreden te zijn. Ik wil daarbij vooral de complimenten geven aan alle mensen die dat mogelijk maken. Iedereen is een ontzettend belangrijke schakel in de ketting. En dan denk ik aan de sponsoren Rabobank en NS, aan de vrijwilligers, de gemeenten, de politie en zo kan je wel doorgaan.”

Nu de inschrijving is afgerond begint het concrete organiseren. Alle logboeken worden langs gelopen en alle leveranciers moeten weer worden vastgelegd. Ieder heeft zijn taak in het logistieke proces en ook daarin is de vergelijking met de schakels in de ketting vanzelfsprekend. “Wij eisen daarin van onszelf en van anderen die wij aan ons binden kwaliteit. Dat zijn wij verplicht naar de sponsoren en naar de deelnemers. Vrijblijvendheid is beslist geen optie.

Het bestuur schroeft de komende maanden de vergaderfrequentie behoorlijk op”, laat Kootstra weten. “Slechts één ding blijft ongewis. Welke weersomstandigheden treffen we op woensdagavond 25 mei. En die verrassing moeten we maar mooi op ons af laten komen.”

Er zijn nog enkele plekken bij de Combiclinic die start op 5 april bij ACO Van Elderen. Met de deelname daaraan ben je verzekerd van een startbewijs. Op 11 dinsdagavonden wordt training gegeven door ervaren trainers. Na de Station tot Station Loop wordt de clinic vervolgd totdat de Halve Marathon van Zwolle start. Aanmeldingen kunnen via clinic@stationloop.nl. Of kijk op www.stationloop.nl voor de complete uitleg van de Combiclinic. Ook hiervoor geldt VOL=VOL.

Op 25 mei om 19.30 uur wordt het startschot gelost in Ommen vóór het NS-station. Dan gaan de 1.000 hardlopers van start voor de vierde editie. De finish is bij NS-station Dalfsen waar met de nodige gezelligheid in het Oude Station de deelnemers en toeschouwers een warm welkom wordt geheten.

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.