Home / archiefcentraal / lancering stemwijzer voor provinciale verkiezingen

lancering stemwijzer voor provinciale verkiezingen

VNO-NCW Midden en MKB Midden willen ondernemers met deze stemwijzer wegwijs maken in de verkiezingsprogramma’s en zowel het regionale als het landelijke belang van deze verkiezingen benadrukken.

Provinciale Statenleden bepalen de beleidskoers op het gebied van onder meer bereikbaarheid en ruimtelijke ordening. Ook kiezen zij eens in de vier jaar de leden van de Eerste Kamer. Iedere stem tijdens de Provinciale Statenverkiezingen is dus mede bepalend voor de samenstelling van de senaat, die belangrijke wetsvoorstellen van de Tweede Kamer kan aannemen of verwerpen. Zo dreigde de Eerste Kamer in het najaar nog het gehele Belastingplan 2011 te verwerpen als de Tweede Kamer niet akkoord zou gaan met uitstel van het hogere BTW-tarief voor de podiumkunsten.

VNO-NCW Midden en MKB Midden willen met de provinciale ondernemersstemwijzer zowel het regionale als het landelijke belang van de Provinciale Statenverkiezingen benadrukken. Uit de Ondernemersstem komt naar voren naar welke politieke partij de voorkeur van de ondernemer uitgaat. Het initiatief Ondernemerstem.nl is ook afgelopen juni tijdens de landelijke verkiezingen ingezet. Meer dan 10.000 ondernemers testten toen hun politieke voorkeur op de website. De VVD kwam daar als grote winnaar naar voren met 43 procent van de stemmen. Het CDA was met 36 procent een goede tweede.

VNO-NCW Midden

VNO-NCW Midden is een levendig netwerk en behartigt de belangen van ondernemers in de provincies Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Met circa 2.000 directe leden en indirect 30.000 aangesloten bedrijven bij de landelijke vereniging VNO-NCW, vormt zij een slagvaardige werkgeverslobby op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau. VNO-NCW Midden is onderverdeeld in 12 regio’s: Achterhoek, Arnhem-Nijmegen, Eemland, Utrecht, Flevoland, IJsseldelta, Noordoost-Overijssel, Noord-Veluwe, Rivierenland, Stedendriehoek, Twente en de Valleiregio.

Lees ook

Politiek verwoord: Het recht van de snelste

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.