kom lammetjes kijken op de lemelerberg

Tijdens deze dag kan men lammetjes zien, aaien en zelfs knuffelen. Op het terrein rond de schaapskooi

vindt men enkele kraampjes met streekproducten, oude ambachten en leuke kinderactiviteiten. Dit alles omlijst met sfeervolle muziek. De entreeprijs bedraagt 3 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar kunnen net als de beschermers gratis naar binnen.

Op 1 februari is het eerste lammetje geboren. Sindsdien is er een ware geboortegolf door de schaapskooi gegaan. Voor de schaapherders een hectische periode met een vertederend resultaat: zo’n 250 dartelende lammetjes. Tijdens de lammerendag kan men niet alleen de lammetjes bewonderen, maar ook de schaapherders ontmoeten.

Op de kleine streekmarkt kan men onder andere honing en andere producten uit het Vechtdal kopen. Ook zijn er demonstraties wol spinnen en klompen maken. Kinderen kunnen zich vermaken met het knutselen van een bosgeest of dierenmasker. Onder het genot van een kopje koffie kan men kijken naar een film van Piet Klein met als hoogtepunt de geboorte van een lammetje.

Aanvankelijk stond de lammerendag voor 5 maart op de planning. Landschap Overijssel heeft deze dag echter uit moeten stellen naar zaterdag 9 april. Dit in verband met een preventieve maatregel die de rijksoverheid onlangs verplicht heeft gesteld. Deze maatregel stelt dat er tot twee weken na de geboorte van het laatste lammetje geen publiek bij de schapen mag komen. Dit om een mogelijk verdere verspreiding van Q-koorts te voorkomen.

Op 9 april kan de lammerendag op verantwoorde wijze plaatsvinden, mits er in de regio geen gevallen van Q-koorts worden gemeld. Eventuele mededelingen hierover worden op de website www.landschapoverijssel.nl gedaan. Vooralsnog rekent Landschap Overijssel op een gezellige dag met veel lammetjes en veel publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.