klussendienst voor 65plussers

Kleine reparaties, boodschappen, elektronica afstellen of verstelwerk. Wellicht andere karweitjes waar de familie net te ver weg voor woont en je niet altijd de buren of kennissen wil vragen. Dan kan er gebruik worden gemaakt van de Klussendienst voor 65plussers.

Deze is in het leven geroepen door Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen, met als uitvoerend coördinator Alie Buit. Vanmorgen was Alie Buit met stagiaire Carmen Boerdijk in Hoonhorst om samen met André Oosterwijk en Gerard Reusken van Katholieke Bond Ouderen Hoonhorst te overleggen hoe de klussendienst in deze gemeenschap meer bekendheid krijgt. “In Hoonhorst wordt nog niet of te weinig gebruik gemaakt van deze dienst terwijl wij en de leden van KBO ervan overtuigd zijn dat er wel behoefte aan is”, aldus Alie Buit.

Hoe gaat het nu precies in zijn werk? De aanvrager vraagt hulp aan de klussendienst en de coördinator zoekt een vrijwilliger bij de hulpvraag. Er wordt dan getracht om binnen een week aan de vraag te voldoen. De klussendienst kan niet gevraagd worden voor structurele klussen en bij klussen van verpleegkundige aard en waar al professionele hulp geboden wordt.

De aanvrager kan voor hulp een klussenkaart kopen ter waarde van tien euro daarvan kunnen drie klussen worden betaald. De kaart is onbeperkt geldig. Alleen zijn er kosten verbonden aan eventuele materiaalkosten door de persoon die de klus gaat klaren.

De klussendienst is te bereiken op maandag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur op 0529 434570 dit nummer is ook te gebruiken voor meer informatie over LWOD of via welzijnouderendalfsen@landstede.nl.

Spreekuur LWO Dalfsen: maandag en donderdag van 9.00 tot 11.00 uur.

Spreekuur LWO Nieuwleusen: donderdag van 10.00 tot 11.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.