Home / archiefcentraal / intertoys ommen viert vol trots 1 jarig jubileum

intertoys ommen viert vol trots 1 jarig jubileum

Zijn veranderingsdrift gold niet alleen zijn eigen winkel, maar de hele middenstand. En wie hem hoort praten, weet dat hij nog lang niet is uitgeraasd.

Inmiddels bestuurslid van de HVO, houdt De Groot zich bezig met tal van zaken die van Ommen het bruisende hart van het Vechtdal moet maken. “Toen we hoorden dat de winkel te koop stond en we hier kwamen kijken, was ik op slag verliefd op Ommen”, zegt hij. “Het is hier al leuk, maar met wat extra versiering en feesten, kan je het hier nog veel gezelliger maken.”

Dat Ommenaren terughoudend zijn en de kat uit de boom kijken, daarvan heeft de ondernemer weinig gemerkt. “Binnen enkele maanden stond ik ineens op het podium in een visserskostuum van de visboer te dansen met schitterend opgemaakte jonge meiden”, blikt hij terug. Ik kreeg heel veel mensen met bijzondere ideeën op de koffie, waaronder visagiste Ghislaine Belvroy. Samen met haar heb ik inmiddels Glamour4Kids gelanceerd, een kindershow waarbij de deelnemers door het professionele team van Ghislaine worden opgemaakt, het haar wordt gedaan en zij ook catwalklessen krijgen en worden gefotografeerd” vertelt hij enthousiast.

“En dan staan we daar ineens op de catwalk, met bijvoorbeeld Jorieke Sterken, de bijzonder jonge talentvolle zangeres uit Ommen en het recreatieteam van de Beerze Bulten op het podium! En dat samen met de professionele ondersteuning van DJ Eric Witteveen, die de hele show altijd weer tot een waar spektakel weet te maken.” Volgens de Groot had hij het nooit allemaal kunnen doen zonder Witteveen. “Hij heeft bijzondere talenten en heeft Jorieke ook als eerste in zijn eigen shows laten stralen”

In zijn winkel is hem niets te dol. De ene keer staat er ijskar en krijgen alle klanten gratis ijsjes van Resto Oco, dan staat er een spookpiano of krijgen de kinderen minigehaktballetjes met pepernotensmaak van Helmus Keurslager. “Haha, wij houden van plezier, heel veel lol en vooral van heel blije klanten. We doen niets liever dan feestjes bouwen, kinderen en hun ouders heel blij maken en de klanten zo goed en gezellig mogelijk maar professioneel tot dienst te zijn. Al moet je soms even wachten met afrekenen, omdat onze meiden eventjes hun eigen K3 show op de toonbank geven”, lacht hij.

De Groot is trots op zijn medewerksters. “Ze zijn na de onverwachte overname allemaal gebleven. Edith, Janine, Karin, Jorinde, Frouwkje, Julia en Bente. En dan zijn Jorit, Micha en Giomi er nog bijgekomen. Het is een bijzonder vrolijk en sterk team waar ik echt heel dankbaar voor ben. Zij maken mij iedere dag zo trots als een pauw en geven mij de ruimte en mogelijkheid om al die andere geweldige dingen voor “onze” stad te doen”, roemt hij.

“Een bijzonder woordje heb ik voor mijn bedrijfsleider Edith. Zij ziet soms leder ogen toe hoe vaak ik weer ‘eventjes’ wegren. Maar ze weet waarom en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos loopt.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.