Home / archiefcentraal / hoog bezoek voor landgoed de stekkenkamp

hoog bezoek voor landgoed de stekkenkamp

Tijdens haar bezoek op 26 februari aan landgoed ‘De Stekkenkamp’ in Ommen, als onderdeel van de VVD-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen, kon Minister Schippers horen en zien hoe zorgorganisatie de Saxenburgh Groep dit in de praktijk brengt.

Minister Edith Schippers bracht in gezelschap van Provinciale Staten lijsttrekker Job Klaasen, Tweede Kamerleden Han ten Broeke en Malik Azmani en Eerste Kamerlid Menno Knip enige tijd door op ‘de Stekkenkamp’. Afgevaardigden van de Saxenburgh Groep schetsten een beeld hoe deze zorgorganisatie deze regio haar motto: ‘Zorg dichterbij beter’ gestalte geeft en dit mede wil bereiken door het aangaan van samenwerkingen met andere zorgaanbieders.

‘Met name de huisartsen vervullen hierbij een belangrijke rol’ aldus zorgondernemer Edwin Frenay van ‘t Veen. Ruud Blankenburgh, internist met speciaal aandachtsgebied oncologie en tevens voorzitter van het Vechtgenotenhuis vertelde met veel elan over de functie van dit inloophuis. Wat hem betreft is de Minister van harte welkom voor een werkbezoek aan de Saxenburgh Groep.

Gerda Bruggeman, als projectmanager van de Saxenburgh Groep nauw betrokken bij de initiatieven op landgoed ‘De Stekkenkamp’, wist de Minister en haar gezelschap te boeien met haar uiteenzetting over Dagcentrum ‘de Stekkenkamp’ – een dagvoorziening voor jongere mensen met geheugenproblematiek en een binnenkort te openen zingevings- en leefstijlcentrum. Met dit initiatief richt de Saxenburgh Groep zich met name op de preventieve gezondheidszorg.

Het gezelschap was gecharmeerd van het bijzondere initiatief op landgoed ‘de Stekkenkamp’, waar de Saxenburgh Groep in fraaie accommodaties kleinschalige extramurale zorg aanbiedt in een prachtige omgeving. Een omgeving die door haar uitstraling deel uitmaakt van de behandeling. ‘De mensen laten hun zorgen sneller van zich afglijden als ze hier zijn’, aldus Gerda Bruggeman.

De Minister gaf de Saxenburgh Groep en de familie Bruins Slot als landgoedeigenaar van ‘De Stekkenkamp’ goede hoop bij het verder ontwikkelen van initiatieven op het gebied van zorg. “Als je iets nieuws begint, treedt je vaak buiten de kaders. Ik zorg ervoor, dat er geen regels vanuit Den Haag jullie belemmeren in wat je wilt doen. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van zorg.”

Een verslag van dit bezoek is te zien op www.ommenleeft.nl

Lees ook

Politiek Verwoord: D66

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.