Home / archiefcentraal / henk bleker heeft goed nieuws over kavelruil

henk bleker heeft goed nieuws over kavelruil

In Raalte werd het programma gestart met een busreis door weidevogelgebied Lierder- en Molenbroek, waar de boeren zelf het gebied inrichten voor de robuuste verbindingzone. Bij boerderij Wissink openden Bleker en Rietkerk het hek voor de boer en zijn koe in het kader van ‘Kavel voor koeien’. Tot slot vertelde boer Kievitsbosch over de knelpunten die hij tegenkomt bij het aanvragen van vergunningen ten behoeve van de uitbreiding van zijn gemengde melk- en pluimveebedrijf.

In gemeente Dalfsen stonden de familie Roelofs en de Dalfser kandidaten al te wachten bij de boerderij van familie Roelofs in Lemelerveld. Hier werd kort verteld over het project ‘Kop in ‘t Zand’, waar de melkveehouder aan meewerkt.

Het project richt zich op maatregelen op het gebied van onder andere verbetering van de bodemkwaliteit, het verminderen van nitraatuitspoeling, een betere mineraalbenutting en het verbeteren van de duurzaamheid van de veestapel moeten leiden tot duurzamere melkveehouderij in Overijssel. Hieruit blijkt dat het van belang is dat er ruimte is voor de landbouw en dat daarbij de kwaliteit van de bestaande natuur behouden blijft.

Het bezoek van Bleker eindigde bij paardenbedrijf Schuttert, waar Theo Rietkerk de kracht van landbouw/agrarische bedrijven voor provincie noemde. Bleker vertelde ook hier het nieuws over kavelruil. Tevens gaf hij hier aan wat betreft Natura2000 het mogelijk moet zijn voor agrarische ondernemers om een kleine uitbreiding te doen, wanneer aangetoond kan worden dat deze investering op de lange termijn leidt tot een dalende trend wat betreft de stikstofkaders. Bleker vindt de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof) zo moet worden aangepast dat de regelgeving begrijpelijk is voor ondernemers, gemeenten en provincies.

Theo Rietkerk sluit het bezoek af door aan te geven Henk Bleker hiervoor de steun van de agrarische ondernemers nodig heeft. Het werkbezoek heeft aangetoond dat er goede samenwerking is tussen de provincie, de gemeenten en LTO.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.