Home / archiefcentraal / haal energie uit water

haal energie uit water

Vooral de energie die we thuis verbruiken voor het verwarmen van water in de vaatwasser, in de wasmachine en voor douche en bad, is bepalend voor het energieverbruik in de waterkringloop. Maar ook de energie die nodig is voor het zuiveren van afvalwater en het op druk houden van het drinkwaternet blijkt van invloed. Om de waterkringloop energieneutraal te maken is samenwerking noodzakelijk.Tot deze conclusies komen het Waterschap Groot Salland en Waterschap Regge en Dinkel in het Masterplan Water en Energie.

Beide waterschappen hebben in een masterplan meer dan honderd maatregelen benoemd die bijdragen aan het energieneutraal maken van de waterkringloop. Bijvoorbeeld door het benutten van de energie in maaisel uit beken, sloten en vijvers, het terugwinnen van de warmte uit afvalwater, maar ook het toepassen van andere technologieën voor het zuiveren van afvalwater.

Symposium

Op vrijdag 4 maart aanstaande houden Waterschap Groot Salland, Waterschap Regge en Dinkel én provincie Overijssel het symposium ‘Haal energie uit water!’, over energiebesparing en energiewinning uit de waterketen.

Dijkgraaf Herman Dijk van Groot Salland, watergraaf van Regge en Dinkel Stefan Kuks en gedeputeerde van de provincie Overijssel Theo Rietkerk, gaan met de deelnemers aan het symposium in gesprek over mogelijkheden van energiebesparing en energiewinning uit de waterketen. Onder meer wordt men bijgepraat over samenwerkingsmogelijkheden, kansen en verantwoordelijkheden. Het symposium is bedoeld voor bestuurders en beleidsmakers van overheden en voor organisaties en ondernemers die actief zijn in de waterketen of de energiebranche.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.