geen bottenkraker maar dorntherapie

Migraine, burn-out, rugklachten, tennisarm of andere niet duidelijk benoembare klachten zijn prima te behandelen in de Manuele Praktijk door Sabine van Lennep in Nieuwleusen. Een praktijk voor Dorn- en Shiatsutherapie, maar waar u ook terecht kunt voor een klassieke massage. In mei 2009 behaalde Sabine haar diploma Manueel Praktizijn®, waardoor Sabine zich nu ook massagetherapeut mag noemen.

Veel mensen laten zich misleiden door de naam manuele praktijk er wordt dan gedacht aan een bottenkraker. Manueel betekent met de hand.

Bij een cliënt die een behandeling ondergaat, is bij een eerder afgenomen intake gesprek naar voren gekomen welke behandeling bij de persoon past. Bij iemand die stijf van de stress staat zal in eerste instantie geen Dorntherapie worden toegepast en zal een shiatsu -drukpuntmassage die lichaam en geest in balans brengt- meer toepasselijk zijn. Daar Sabine is heel stellig in: “ Voor mij is het belangrijk datgene wat cliënten aangeven net zo belangrijk als wat het lichaam vertelt.”

Ze heeft een mooi beroep, zoals ze dat zelf beschrijft. “Het doet mij goed te zien hoe iemand binnen komt met pijn, niet goed in hun vel zittend en weer vol zelfvertrouwen, de deur uit stapt. Voor een behandeling neem ik de tijd, ik ben niet iemand van de klok.”. Sabine glimlacht als ze verder gaat: “Misschien is het voor de praktijk beter om commerciëler te zijn, maar dat komt de cliënt niet ten goede en dat belang gaat voor.”

Bij haar massages gebruikt Sabine oliën die door haar zelf worden samengesteld. Bij gebruik van een basisolie wordt etherische oliën toegevoegd, zo is de massage helemaal op de persoon toegespitst. Een bijkomend voordeel is dat je zeker weet een natuurlijk product in handen te hebben.

Sinds oktober staat er in haar praktijk ook een infraroodcabine. Deze is te gebruiken na de behandeling op verzoek van de cliënt. Op dit moment is deze nog geen onderdeel van een therapie.

Tijdens de Nationale Vrouwendag in Ommen op 5 maart is Sabine van Lennep aanwezig . Vragen over behandelingen of meer informatie zijn te vinden op www.manuelepraktijkvanlennep.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.