Home / archiefcentraal / feestelijke opening van konijnorama in ommen

feestelijke opening van konijnorama in ommen

Wethouder Lagas opent zaterdag 26 februari het nieuwe, diervriendelijke konijnenverblijf op stadsboerderij de Mars in Ommen. De vrijwilligers van stadsboerderij de Mars realiseerden de afgelopen maanden in samenwerking met Dierenbescherming Noord-Overijssel een diervriendelijk konijnenverblijf.

Dit konijnorama, ontworpen door vrijwilliger van de Mars, Egbert Meilink, met inbreng van Harry Linde van de dierenbescherming, bestaat uit negen binnenhokken met in het midden een cirkelvorm onder een afdak. Elk hok heeft een opening naar een buitenren. De konijnen kunnen hierdoor meer van hun normale gedrag

vertonen zoals buiten rennen, een beetje graven, spelen of knabbelen aan sappige grassprietjes.

De Mars is trots op dit konijnorama dat nu al als voorbeeld dient voor diervriendelijke konijnenverblijven elders in het land. Daarom: feest op de kinderboerderij. Zaterdagmiddag 26 februari van 14 tot 16 uur zijn leerlingen van de basisscholen in Ommen met hun ouders en andere belangstellenden welkom op het terrein van de Mars (achtersporthal Carrousel).

Er zal een springkussen zijn, Magic John komt langs en kinderen kunnen zich laten schminken. Om 14.15 uur is de uitslag en prijsuitreiking van de grote konijnen teken-kleurwedstrijd en om 14.30 uur de opening van het nieuwe konijnorama.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.