Home / archiefcentraal / eerde ontvangt ipc master accreditatie

eerde ontvangt ipc master accreditatie

Iedere school die het IPC-programma biedt kan zich aanmelden voor een Master-accreditatie. Maar die krijgt men niet zomaar. Een internationale accreditatiecommissie komt op school en observeert de kinderen en praat met hen, woont de lessen bij, spreekt met ouders, docenten, schoolhoofd en directie. Daarnaast bestudeert de commissie een groot aantal documenten en lijsten die de school heeft moeten invullen op het gebied van resultaten en informatie. Voorts wordt de school beoordeeld aan de hand van negen criteria. Uit de resultaten blijkt dat het Eerde’s IPC een heldere visie heeft op de leermogelijkheden van de kinderen en een prima, internationaal georiënteerd programma biedt met een goede balans tussen kennis, vaardigheden en reflectie. De docenten hebben uitstekend inzicht in de mogelijkheden van de kinderen. De leerlingen leren op een goede wijze leren, waardoor ze plezier krijgen in de lessen en het leren.

International Primary Curriculum

Het Engelstalige IPC-programma geeft de leerlingen de kans om een volwaardig wereldburger te worden. Minstens 800 scholen over de hele wereld bieden IPC. Het is een internationaal erkend, transparant programma, dat vooral ook door de accreditatie, kwaliteit borgt. International School Eerde is de enige school in Nederland die IPC met Master-accreditatie biedt aan de momenteel dertig externe leerlingen. “Het is een verdienste van het IPC-team”, zegt projectcoördinator Han van der Zwan. “Het schoolhoofd en de drie docenten hebben hier jaren naar toegewerkt. En dat heeft geresulteerd in een flinke erkenning van de kwaliteit die we bieden. Een erkenning waar we met z’n allen enorm trots op zijn.”

Feestelijke uitreiking

De feestelijke uitreiking is op 4 februari van 14.00 tot 15.00 uur op Kasteel Eerde. In aanwezigheid van de leerlingen, de ouders, het IPC-team en andere belangstellenden reikt onderwijswethouder Ko Scheele van Ommen de accreditatie uit. De kinderen zullen laten zien dat de accreditatie verdiend is, met gedichten en muziek.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.