dia avond historische kring dalfsen weer groot succes

Ab Goutbeek had dit keer als onderwerp “Een blauwe maandag”. Ab nam de aanwezigen mee naar bijzondere onderwerpen die er in de sinds de oprichting van de Historische Kring Dalfsen in de 69 blauwe periodieken van “Rondom Dalfsen” met in totaal bijna 1500 bladzijden over de geschiedenis van Dalfsen zijn beschreven, uiteraard met de bijbehorende foto’s.

Zo ging dat bijvoorbeeld over gebouwen en mensen. Hij liet zich daarbij bijstaan door actieve leden van de Historische Kring die direct bij de diverse onderwerpen waren betrokken. Wim van Oenen vertelde aan de hand een fraaie oude luchtfoto van boerderij “de Bloemert” aan de Heinoseweg waar hij was geboren over wat daar allemaal gebeurde in de vele gebouwtjes en hoe hij dat had beleefd.

Carolien Prins lichtte toe aan de hand van beelden hoe ijzer uit het ijzeroer werd gehaald en dat het Dalfser ijzeroer gebruikt wordt in het Archeon In Alphen a/d Rijn. Voorts deed zij dat ook met de vroegere plaatselijke klederdrachten. Derk Bosscher, woonachtig aan de Oosterstraat, verhaalde over de gemeentelijke vuilnisbelt die vroeger lag waar nu de Rondweg ligt en wat zij daar mee beleefden.

Willie van Oenen liet zien en vertelde hoe de zandduinen bij de Stuwe door de komst van aanvankelijk

“De Vechtstroom” toe “De Bron” en nu geheten “Mooirivier” veranderden samen met de daar nu aanwezige recreatie. Ab onderstreepte de presentatie met ludieke beelden, die digitaal verzorgd werden door Jan Willem Brinkman, daarbij ontbraken Ab zijn bijzondere toelichtingen niet.

Met een groot applaus en de goed gevulde zwarte hoeden werd de waardering voor deze avond aangegeven. Door de grote belangstelling voor deze dia-avond zal op maandag 28 maart de avond worden herhaald in de Overkant.

De gratis kaarten zijn vanaf 14 maart verkrijgbaar in het Historisch centrum of bij de Overkant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.