Home / archiefcentraal / convenant van raads en statenleden in dalfsen

convenant van raads en statenleden in dalfsen

De partij is uit oogpunt van duurzaamheid en een betere mobiliteit een groot voorstander van frequenter treingebruik. Omdat daarbij ook aandacht moet zijn voor het stallen van fietsen en auto’s dreigt een ernstige aantasting van het landschap rondom het station.

De PvdA gaat ervan uit dat het station in Dalfsen uniek is in Nederland. Nergens ligt een station open en bloot in de vrije ruimte. Door het vele ‘blik’ op de parkeerplaats wordt het landschap van het Vechtdal onaanvaardbaar bedreigd. De PvdA wil alle creativiteit bundelen en fondsen werven voor een betere inpassing. Er moet een plan komen waarin ook andere elementen zoals natuurwaarden, de historie van het gebied en vriendelijk nevengebruik een rol spelen. Het project in Dalfsen moet dienen als voorbeeld voor oplossingen bij andere openbaar vervoervoers-knooppunten in Nederland.

Er is haast geboden want er tekent zich een politieke meerderheid af om de frequentie van de spoorlijn Emmen – Zwolle op te voeren naar één keer per kwartier. Bovendien bepleit de PvdA een busverbinding

Lemelerveld – Dalfsen. Hierdoor zal de drukte rondom het station alleen maar toenemen.

Het convenant is zaterdag in het Olde Station ondertekend door fractievoorzitter Johan Wiltvank en Dick Buursink, gedeputeerde in Overijssel.

Lees ook

College B&W bezoekt Lemelerveld

LEMELERVELD – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen bezoeken op 11 februari Zaal Reimink …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.