Home / archiefcentraal / cda overijssel reikt noaberschapsprijs uit

cda overijssel reikt noaberschapsprijs uit

Deze vrijwilligers zetten zich binnen de Terminale thuiszorg gemiddeld 36 keer per jaar voor een periode van een enkele dag/avond tot 14 dagen of maximaal 3 maanden in. Terminale thuiszorg biedt aanvullende thuiszorg voor mensen die in de laatste fase van hun leven, zonder deze zorg niet thuis kunnen blijven. De hulp is ter ondersteuning van het gezin en de familie.

Het CDA streeft naar een samenleving waarin verantwoordelijkheid, respect en naastenliefde centraal staan. Ook in Overijssel zijn er talloze burgers en organisaties die zich, soms bijna onzichtbaar, belangeloos voor elkaar en voor hun omgeving inzetten. Dat zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, maar dat is het vandaag de dag zeker niet. Met de Noaberschapsprijs wil CDA Overijssel een aantal mensen en organisaties uit Overijssel in het zonnetje zetten. Mensen die ons inspireren en de samenleving tot voorbeeld zijn.

Lokale CDA-afdelingen in Overijssel hebben een persoon of organisatie voordragen voor de Noaberschapsprijs 2011. De voordrachten van de afdelingen staan op www.cdaoverijssel.nl. Komende week worden de voorgedragen ‘noabers’ in het zonnetje gezet.

Een onafhankelijke jury zal op 18 maart bekend maken wie van deze personen of organisaties zich ‘Noaber 2011’ mag noemen. De provinciale jury bestaat uit Bart-Jan Gardebroek (voorzitter CDJA Overijssel), Yvonne Nijhof (Statenlid CDA Overijssel), Roger de Groot (bestuur CDA Overijssel) en Eddy van Hijum (Tweede Kamerlid).

Het uitreiken van de Noaberschapsprijs moet een jaarlijks terugkerend fenomeen worden.

Lees ook

Politiek Verwoord: D66

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.