Home / archiefcentraal / cda ers snoeien meidoornheg

cda ers snoeien meidoornheg

Herman Zwart, Arno van Dijk, Dalfser wethouder Maurits von Martels en afdelingsvoorzitter Henk de Boer staken daarom letterlijk de handen uit de mouwen op de huiskavel van de familie Kempers aan de Tolhuisweg te Dalfsen. De zagen en snoeischaren werden ter hand genomen om de meidoornheg langs het spoor te helpen onderhouden.

Jan Kempers licht toe: “Die heg is een veekering en biedt voedsel, nestgelegenheid en schuilplaats voor vele diersoorten. Onder andere om het fraaie uitzicht voor de vele treinreizigers die hier dagelijks passeren te behouden moet die heg wel gesnoeid worden natuurlijk. Juist de afwisseling tussen open- en beslotenheid met doorkijkjes richting de diverse landhuizen maakt dit landgoederenlandschap beleefbaar”.

Dit onderhoud gebeurt door de maatschap Kempers zonder enige tegenprestatie. Met de zogenaamde Groene en Blauwe Diensten bundelen provincie, gemeenten, bedrijfsleven, agrariërs en particulieren hun krachten om het unieke Overijsselse landschap te behouden voor de toekomst. De kern is dat er dan wel een reële vergoeding ontvangen gaat worden voor het beheer van landschapselementen en onverharde wandelpaden.

Jan Kempers: “Wij zijn blij dat het CDA, samen met de sector zal bekijken hoe in het Vechtdal de moderne veehouderij gehandhaafd kan worden. Bijvoorbeeld door zo’n financiële compensatie voor het natuurbeheer. Op die manier kunnen we blijven genieten van dit prachtige gebied; een landschap waar wij graag willen blijven boeren. In de veehouderij wordt veelal gesteld, dat je daar moet produceren waar dat het beste kan, tegen de laagst mogelijke kosten en op een manier dat dier- en gezondheidsgaranties het meest waarborgt.

Als je van deze stelling uitgaat, is agrarisch ondernemen in het Vechtdal misschien wel onmogelijk. Het is immers onvoldoende efficiënt maar het zou aan de omgeving geen recht doen wanneer de agrarische ondernemers hier zouden wegtrekken.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.