boswachter op bezoek in de bibliotheek

De boswachter komt op 1 maart in Bibliotheek Hardenberg, op 2 maart in Bibliotheek Balkbrug en 7 maart bezoekt hij Bibliotheek Gramsbergen.

Ieder jaar organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met de Overijsselse Bibliotheken de actie Staatsbosbeheer met als doel kinderen meer bekend te maken met natuur en het opzoeken van informatie in de Bibliotheek. In het kader van deze actie vertelt een boswachter aan de hand van een presentatie en andere materialen over een bepaald thema.

Voorafgaand aan het boswachterbezoek in de Bibliotheek hebben de leerkrachten een lesbrief ontvangen. In de lesbrief staan verschillende opdrachten die de kinderen van tevoren kunnen maken. Hierdoor is er in de les al aandacht besteed aan het thema.

Na de presentatie van de boswachter krijgen de kinderen een vragenlijst die ze kunnen invullen. Een aantal vragen kunnen ze direct invullen, voor de andere vragen zullen ze de informatie moeten opzoeken in de Bibliotheek. Als ze de vragenlijst voor 6 april weer bij de bibliotheek inleveren maken ze kans op een middag op stap met de boswachter voor de hele klas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.