Home / archiefcentraal / bijzonder verkiezingsdebat bij rtv oost

bijzonder verkiezingsdebat bij rtv oost

Op donderdag 10 februari vindt er een bijzonder verkiezingsdebat plaats in het gebouw van RTV Oost in Hengelo. Uitgenodigd zijn alle gemeenteraadsleden uit heel Overijssel, alle leden van de Colleges van B&W en alle huidige en potentiële statenleden. Het onderwerp is de informatievoorziening in de richting van de burger.

Een forum met Han Pape van de Roskam, een onafhankelijk weekblad in Twente, Marcel Oude Wesselink, adjunct-hoofdredacteur RTV Oost en Alex Engbers, hoofdredacteur van de Stentor, Dick Buursink en een internetdeskundige zorgen voor een pittige inleiding waarna de discussie kan losbarsten. Bijna alle partijen die deelnemen aan de komende Statenverkiezingen hebben hun medewerking toegezegd.

De informatievoorziening aan de burger op lokaal en regionaal niveau lijkt onder druk te staan. Veel mensen zijn op de hoogte van wat er in Den Haag gebeurt. Voor bijna niemand zal het een probleem zijn om de namen van minimaal een paar Tweede Kamerleden te noemen. Op de vraag om drie gemeenteraadsleden – uit de eigen woonplaats – te noemen, zullen velen het antwoord schuldig. Laat staat als het over de provincie gaat.

De lokale en regionale politiek lijkt verder weg dan de landelijke. Doen de media het niet goed, is het de burger die geen interesse toont of vinden politici en bestuurders het wel best. Of zijn er nieuwe kansen, gaan de nieuwe media de man en de vrouw in de straat weer interesse bijbrengen ? Duidelijk is dat als een groeiende groep burgers zich af blijft wenden van bestuur en politiek, dat niet goed is voor de democratie. Er is immers nauwelijks meer controle op wat er in de gemeentehuizen en provinciehuizen plaats vindt.

Het debat vindt plaats in het gebouw van RTV Oost aan de Hazenweg 25 in Hengelo en begint om 19.30 uur. Het debat staat onder leiding van Jan Medendorp en Frans van Ginkel en wordt georganiseerd door SamenSpraak, een bureau dat zich richt op interactiviteit tussen burger, overheid en bedrijven.

Wie het debat wil bijwonen, moet zich van tevoren inschrijven: http://internetarcon.wufoo.com/forms/verkiezingsdebatten-samenspraak/

Op 24 februari is er een tweede debat en dat gaat over de verhouding tussen gemeente, provincie en rijk. Lopen ze elkaar voor de voeten of versterken ze elkaar juist. De nu al bekende inleiders zijn dan Han Noten, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer en Hans Prakke, oud-voorlichter van de SER.

Ook voor dat debat kan nu al inschreven worden: http://internetarcon.wufoo.com/forms/verkiezingsdebatten-samenspraak/

Meer info: SamenSpraak, Frans van Ginkel, 06-54901900 of fvanginkel@arcon.nl

Lees ook

Politiek Verwoord: VOV

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.