Home / archiefcentraal / beroemd drieluik in cultureel cafe dalfsen

beroemd drieluik in cultureel cafe dalfsen

Het werk wordt getoond en besproken door de kunsthistorica Ingeborg van Breugel die op dit onderwerp is gepromoveerd. Dit schilderij heeft haar speciale belangstelling en zij kan er zeer bevlogen over vertellen.

Lucas van Leyden (Leiden 1494-1533) haalde de Renaissance naar de Noordelijke Nederlanden. Al vanaf zeer jonge leeftijd maakte hij bijzondere prenten, waardoor hij als wonderkind bekend raakte. Hij was vooral beroemd om zijn gravures die door heel Europa werden verhandeld. Daarnaast maakte hij ook schilderijen en tekeningen. Zijn reputatie reikte tot Italie en Duitsland. Niet alleen kreeg hij waardering van eigentijdse kunstkenners en kunstenaars, maar ook van kunstenaarsbiografen als Giorgio Vasari en Karel van Mander, die zeer lovend over hem schreven.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.