Home / archiefcentraal / advies rijkswaterstaat in het oosten niet de weg op

advies rijkswaterstaat in het oosten niet de weg op

Bij de politie worden sinds het begin van de avond steeds meer aanrijdingen en slippartijen gemeld. Op de A1 en de A35 is de snelheid teruggebracht tot 10 kilometer per uur. Op de A35 vonden er in twintig minuten vijf ongelukken plaats.

Overwogen wordt om de A1 af te sluiten tussen Azelo en Holten. Daar zoekt de politie naar de bestuurder van een lege auto, die op z’n kop ligt. In Twente is het volgens de politie één grote chaos. In korte tijd gebeurde daar 25 ongelukken. Er zijn tientallen aanrijdingen geweest waarbij een onbekend aantal gewonden is gevallen. Door de vele meldingen kunnen de poltitie en hulpdiensten het werk niet meer aan.

Na verschillende aanrijdingen door de ijzel is een rijstrook van de A1 afgesloten tussen Rijssen naar Deventer. Op de A35 is van knooppunt Buren tot Azelo een rijbaan dicht. Op de andere rijdt de politie langzaam om de snelheid uit het verkeer te halen.

Alle wegen in Overijssel, maar vooral in Twente, zijn spekglad door de ijzel. Er zijn inmiddels tientallen ongelukken gebeurd, een aantal daarvan met letsel waaronder rug- en nekletsel. Bergingsbedrijven kunnen het werk niet aan en er zijn te weinig politieagenten om alle schade op te nemen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.