Home / archiefcentraal / activiteitenmiddag en excursie knoppen

activiteitenmiddag en excursie knoppen

Om 13.30 uur start de excursie ‘Knoppen’ onder begeleiding van een deskundige gids. Op de deel kan men een eigen nestkastje timmeren en alles te weten komen over de verschillende vogels in het Reestdal.

Net als egels en vleermuizen gaan ook bomen en struiken in winterrust. Maar met die rust is het binnenkort gedaan. Wanneer de zon voor steeds meer warmte en licht zorgt worden ze wakker. Bomen, struiken en ook bloemen verpakken de komende tijd al hun energie in hun knoppen, popelend om aan een nieuw seizoen te beginnen. Onze natuurgidsen laten graag de verschillen zien tussen al die knoppen.

Koolmees, pimpelmees, bonte vliegenvanger, ringmus en boomklever. Allemaal vogels die in het Reestdal voorkomen. Op de Wheem kan men deze middag de vogels een handje helpen door het bouwen van nestkastjes. Leuk voor jong en oud. Henk Meulenbelt uit Nieuwleusen is ook aanwezig met honingproducten. Bij de speciale vogelstand kan men zien hoe de nestjes eruit zien die de vogels zelf maken.

De excursie over knoppen start om 13.30 uur vanaf De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug en duurt 2 uur. De kosten zijn 3,- euro per persoon (kinderen 1,50 euro ). Beschermers van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun beschermerspas gratis deelnemen.

Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur en landschap in de hele provincie Overijssel. Dus niet alleen in de 52 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied.

Door onderhoud aan houtwallen, boerenerven, lanen, boomgaarden en knotwilgen behoudt het landschap haar streekeigen karakter. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, het ministerie van LNV, de Nationale Postcode Loterij, sponsoren en beschermers en de inzet van talloze vrijwilligers.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.