zvoschutte vindt aansluiting met top drie

Zonder de geblesseerden FlorisBuitenhuis, Harm-Jan Tip, Rik-Jan de Groot en Tommie Dam, moest de klus met drie wissels worden geklaard. Het beloofde dus een zware wedstrijd te worden want zvv Sparta was wel op volle oorlogssterkte met zelfs een vijfde wissel.

Scheidsrechter Blokhuis floot, in een goed gevulde sporthal de Carrousel in Ommen, voor de aftrap en beide teams gingen op jacht naar doelpunten. ZVO/ Schutte Informatisering had in de eerste fase het betere van het spel maar scoren deed het nog niet. Kansen waren er genoeg maar de scherpte ontbrak.

Aan het eind van eerste helft werd de wedstrijd wat ruwer en aan beide kanten werden overtredingen gemaakt. In de twintigste minuut was het Rick Koelman die aan het eind van een goede combinatie de 1-0 binnen tikte. Een gele kaart van Leon Makkinga gooide vlak voor rust roet in het eten want hierdoor kwam zvv Sparta voor rust terug tot 1-1. Dertig seconden voor rust moest er ook nog een Spartaan met geel naar de kant.

De tweede helft werd hierdoor begonnen met een vier tegen drie situatie voor ZVO/Schutte Informatisering, maar het was juist Sparta die door een snelle omschakeling de 1-2 scoorde. Leon Makkinga zette echter binnen de minuut alweer de 2-2 op het bord en beide ploegen konden weer op van voor af aan beginnen.

Martijn Wassing onderschepte de bal op de helft van zvv Sparta en kon alleen op de keeper af. Hij liet dit buitenkansje niet onbenut en scoorde de 3-2. Opnieuw pakte zvv Sparta een gele kaart en ZVO/Schutte

Informatisering zette zvv Sparta stevig onder druk. Koen Tip profiteerde optimaal van deze vier tegen drie situatie en en maakte de 4-2.

ZVO/Schutte Informatisering incasseerde ook nog twee gele kaarten maar zvv Sparta kon tot tweemaal toe de man meer situatie niet uitbuiten. Vlak voor tijd was het Redmar Roelofs die de genadeklap uitdeelde en zo zijn topscoorderspositie veilig stelde met een keurige intikker bij de tweede paal. 5-2.

De laatste minuut was voor aanvoerder Stefan Buitenhuis die met een schitterende solo actie drie man uitspeelde maar helaas ook tot ongenoegen van het publiek zijn inzet niet beloond zag worden met een doelpunt. Eindstand 5-2.

ZVO / Schutte Informatisering staat nu een punt achter op de nummer drie met een wedstrijd minder gespeeld. Met deze belangrijke overwinning op zak kan er naar plaats twee endrie gekeken worden.

De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 4 februari uit naar FC Anatolia uit Lelystad. De eerste thuiswedstrijd staat op woensdag 9 februari gepland. Nummer vijf Robur et Velocitas uit Apeldoorn komt dan op bezoek in Ommen. Aftrap 20.15 uur in De Carrousel te Ommen en de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie en het actuele wedstrijdprogramma vanzaalvoetbalvereniging ZVO/Schutte Informatisering op www.zaalvoetbalommen.nl. of volg het 1e via TWITTER op ZVO1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.