Home / archiefcentraal / winterwandeling de wheem

winterwandeling de wheem

. Henk Meulenbelt uit Nieuwleusen verkoopt honingproducten uit eigen korven.

Winterwandeling door het Reestdal

De winter begon veelbelovend en vroeg, al in de eerste week van december was het koud. Daarna al snel veel ijspret en een witte kerst! Zal nu, in het nieuwe jaar, de dooi zijn intrede doen? Misschien wel, maar voorlopig is het nog geen lente.

Het winterweer bepaalt ook het beeld van het landschap in ons mooie Reestdal. Natuurgids Raymond Hoogesteger vertelt tijdens een ± 2 uur durende wandeling over ijstijden van lang geleden en over dieren in winterrust. We gaan kijken naar bomen in de knop en pingoruïnes.

Kom daarom zondag 16 januari mee met onze “Winterwandeling”. Deze start om 13.30 uur vanaf De Wheem, Oud Avereest 22 in Oud Avereest. Deelname kost €3,- voor volwassenen en €1,50 voor kinderen. Beschermers van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun beschermerspas gratis deelnemen.

Gezellig op de deel

Binnen op de deel staat verse koffie en thee voor u klaar. Kinderen kunnen zich vermaken in een spannende dassenburcht. Laat u informeren over de historische boerderij De Wheem en over het natuurgebied het Reestdal. Om 15.00 uur organiseert Stichting Kamermuziek Oud Avereest in de Reestkerk tegenover De Wheem een sfeervol concert met het Zwols Vocaal Ensemble.

Beheer Landschap Overijssel

Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur en landschap in de hele provincie Overijssel. Dus niet alleen in de 52 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Door onderhoud aan houtwallen, boerenerven, lanen, boomgaarden en knotwilgen behoudt het landschap haar streekeigen karakter. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, het ministerie van LNV, de Nationale Postcode Loterij, sponsoren en beschermers en de inzet van talloze vrijwilligers.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.