winnaars bouwkampioenschappen bekend

Na twee spannende wedstrijddagen waarin hard was gewerkt aan de werkstukken, was op vrijdag 14 januari om 18.00 uur dan eindelijk de prijsuitreiking. Bij het onderdeel Tegelzetten werd Maarten Pape uit Sibculo van SPT Oost-Nederland te Almelo eerste en Maik Nusink uit Ulft van OBD Bouwopleidingen te Doetinchem tweede. Bij de Metselaars ging Twan Schiphorst uit Raalte van Opleidingsbedrijf BouwBasic te Deventer er met de eerste prijs vandoor en Richard Bremer uit Enschede van opleidingsbedrijf SSB Bouw te Enschede nam de tweede prijs mee naar huis. Bij het onderdeel Timmeren ging de eerste prijs naar Ralph Mooijman uit Rekken van Bouwopleiding Berkelstreek te Borculo en de tweede prijs ging naar Bas Herbert uit Bergentheim van Opleidingsbedrijf HACO te Hardenberg.

Deze zes winnaars vertegenwoordigen de regio Noord-Oost tijdens de Nederlandse Bouwkampioenschappen die Fundeon samen met opleidingsbedrijf SPB regio Brabant West en Tholen van 15 tot en met 18 maart in Bergen op Zoom organiseert. De winnaars van de Nederlandse Kampioenschappen gaan door naar de WorldSkills 2011 in Londen. Tijdens deze tweejaarlijkse wedstrijd strijden jonge vakmensen uit de hele wereld in hun beroep tegen elkaar.

“Het waren twee hele leuke dagen waarin de deelnemers hun vakmanschap hebben getoond”, vertelt Yvonne Holterman, directeur van Opleidingscentrum De Grift. “Voor elke beroepsgroep was een werkstuk ontworpen waar de jongens 15 uur aan hebben kunnen werken. Voor veel deelnemers een spannende bezigheid, want de werkstukken waren niet makkelijk en ondertussen keken vele bezoekers met ze mee. Alle deelnemers mogen trots zijn op hun prestatie”. De werkstukken zijn beoordeeld door een onafhankelijke, vakbekwame jury.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.