wie leest het mooiste voor in ommen

Dinsdag 25 januari zal deze vraag beantwoord worden. Die dag komen de voorleeskampioenen van veertien scholen uit de gemeente Ommen bijeen om te strijden voor twee plaatsen in de regioronde. De wedstrijd zal in twee rondes plaats vinden.

Om 16.00 uur strijden de kandidaten van de St. Bernardus, Hoekstee, Guido de Bres, Kardoen, Triangel, Palet en Hoogengraven tegen elkaar.”s Avonds om 19.00 uur zijn de voorlezers van de Ichthus, Nieuwe Brug, Vinkenbuurt, Willibrordus, Kompas, Koningin Juliana en Dennenkamp aan de beurt.

Een deskundige jury, bestaande uit Joke Veen, Reinder Lanjouw, Joyce Mellema en Ada Kogelman gaat het oordeel vellen. Daarbij letten ze onder andere op tekstbegrip, tempo, duidelijkheid en contact met het publiek.

Spanning alom dus deze dag. En niet alleen voor de voorlezers, ook voor de fans zal het spannend zijn. Want zij zullen niet alleen hun voorlezer aanmoedigen, ze kunnen daarmee ook nog een prijs winnen voor de school.

Kampioen zijn de voorlezers allemaal al, ze hebben op hun school al het mooiste voorgelezen. Om voorleeskampioen van Nederland te worden zal echter nog een lang traject moeten worden afgelegd. Na de gemeentelijke ronde volgen dan eerst de regionale en provinciale ronde. Deze zullen beide in de Carrousel in Ommen plaats vinden. De provinciale winnaar komt vervolgens in de landelijke finale, die in mei in Utrecht gehouden wordt, uit tegen de beste voorlezers van de elf andere provincies. De organisatie van de gemeentelijke ronde is in handen van de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.