Home / archiefcentraal / waterpolo op internationaal niveau in ommen

waterpolo op internationaal niveau in ommen

Helemaal uit Spanje en Duitsland zijn ze naar Ommen gekomen om een vriendschappelijk toernooi te spelen in voorbereiding op de LEN Trophy. Zes damesteams gaan dit weekend de strijd aan met elkaar om zo te trainen voor de Europacup1 en daar zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen.

Drie teams uit Nederland, te weten ZVL Leiden, Widex GZC Donk uit Gouda en organisator Fysius Het Ravijn uit Nijverdal, twee teams uit Duitsland met BW Bochum en Bayer Uerdingen en Sabadell uit de gelijknamige plaats in Spanje.

In een sportieve, maar toch fanatieke ambiance werden de oefenwedstrijden afgewerkt. Behalve Gouda doen alle teams mee aan de Europacup en is dit de ultieme gelegenheid om de tegenstander te leren kennen. Volgende week zal de LEN Trophy gespeeld worden in Silcilië en zoals Nina van BW Bochum vertelde: “Zijn wij hier om onze tegenstanders te ontmoeten, te leren, te groeien en te trainen en we hopen op mooie sportieve wedstrijden.”

Nijverdal heeft twee keer verloren, één keer van Sabadell en van later van Leiden. Tegen Leiden werd gestart zonder de vaste keepster omdat zij geblesseerd raakte in de eerst wedstrijd en waardoor een ”veldspeelster” het doel in moest. In de eindfase werd er knap teruggevochten door de dames uit Nijverdal. Het mocht echter niet meer baten en Leiden ging er met de winst vandoor. Het werd 11-13.

Vandaag werd er door elke ploeg twee wedstrijden gespeeld en morgen vinden in Nijverdal de halve finale en finalewedstrijden plaats.

Lees ook

Overijsselse Golfkampioenschappen in Ommen groot succes

OMMEN – Op Hooge Graven Golfclub Ommen werden 3 oktober de Overijsselse Golfkampioenschappen gehouden. Door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.