vrijwilligers verdienen een groot compliment

Daarom wordt er ook dit jaar weer namens de gemeente Ommen een Vrijwilligersevenement georganiseerd op 8, 9, 10 en 11 maart in de Carrousel. Deze week hebben alle vrijwilligersorganisaties in Ommen een brief gekregen met een uitnodiging voor dit evenement.

Op tal van velden in de samenleving participeren vele vrijwilligers. Zij leveren een grote bijdrage aan een leefbare omgeving, waarin mensen iets voor elkaar willen betekenen. Vrijwilligers die van tijd tot tijd belangeloos de handen uit de mouwen steken, bewijzen de samenleving een belangrijke dienst en verdienen een groot compliment.

De werkgroep Vrijwilligersevenement heeft voor de vrijwilligers een mooi programma in elkaar gezet. Dit jaar is Charlotte Glorie uitgenodigd. Deze blinde klein-kunstenares houdt zichzelf en haar publiek in haar luisterliederen en conferences graag een spiegel voor. Ze vertelt en zingt over alles wat haar raakt en bezighoudt, soms hilarisch, soms ontroerend, maar altijd herkenbaar voor iedereen. Deels uit eigen ervaring belicht ze op originele wijze allerlei aspecten van het vrijwilliger zijn. Het optreden van Charlotte Glorie wordt afgewisseld met een muzikaal optreden van het Trio Olde Jazz, met zangeres Tonny Nijland.

De uitnodiging voor dit Vrijwilligersevenement is verstuurd naar alle vrijwilligersorganisaties in Ommen. Zij zullen binnen hun organisatie nagaan, wie van de vrijwilligers een gratis toegangskaart wil voor een van de avonden. De kaarten zijn uitsluitend bedoeld voor de vrijwilligers die werkzaam zijn bij een vrijwilligers-organisatie. Onder vrijwilligerswerk wordt verstaan: het werk dat in enig georganiseerd verband onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving. Een vrijwilliger is dus bijvoorbeeld de penningmeester bij de zangvereniging (en niet de zanger) of de kantinehulp bij de voetbalvereniging (en niet de voetballer). Ook dit jaar worden uitdrukkelijk de jeugdige vrijwilligers uitgenodigd om het evenement bij te wonen. Introducés kunnen helaas niet worden meegenomen.

Evenals voorgaande jaren vindt het evenement op vier verschillende avonden plaats en wel op 8, 9, 10 en 11 maart in de Carrousel. De avonden beginnen om 19.30 uur. Vrijwilligers kunnen zich vóór 22 februari via de betreffende vrijwilligersorganisatie aanmelden. Zij die actief zijn voor een organisatie buiten Ommen kunnen zich aanmelden via het Vrijwilligerssteunpunt, 0529-453244 of vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl. Het Vrijwilligerssteunpunt is open elke maandag en donderdag van 8.30 tot 12.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.