Home / archiefcentraal / vriendelijke man gezocht als taalcoach

vriendelijke man gezocht als taalcoach

Humanitas Taalcoaches Ommen is op zoek naar een vriendelijke man om samen met een anderstalige man de nederlandse taal te oefenen en hem de weg te wijzen in de Ommer samenleving.

“Voor mensen die nog niet zo lang in Nederland wonen is het soms lastig om zich hier thuis te voelen. Het klimaat is anders, de zaken zijn hier anders geregeld en veel is nog vreemd'” zegt coordinator Ingrid van der Velde. “De mannen komen uit diverse situaties hier in Ommen terecht en moeten hier naar school. Na het examen willen zij graag aan het werk om zelf weer geld te verdienen, maar daarvoor moeten ze de taal goed kunnen spreken.”

Nederlands is een moeilijke taal met lastige klanken die je alleen maar leert door veel te spreken. Een van de taalcoaches maakte een prachtige vergelijking: De theorie van het zwemmen kun je leren uit boeken, maar dan kun je nog niet zwemmen. Dat leer je pas in het water. Met taal is het ook zo.

Samen met een maatje, een taalcoach, kan iemand het op school geleerde in de praktijk brengen. Dit kan door samen te praten tijdens een kop koffie, een boek te lezen over een onderwerp wat hen beide bezighoudt, of door samen een activiteit te ondernemen. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat de koppels samen doen als ermaar bij gesproken wordt.

Voor twee mannen die hier met hun gezin wonen zoekt Ingrid momenteel deze vriendelijkste mannen uit Ommen. Leeftijd is niet belangrijk, het open staan voor andere culturen en gewoonten is een voorwaarde. De tijdsbesteding bedraagt 2 a 3 uur per week gedurende een jaar. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de coordinator Ingrid van der Velde 06 – 21 47 96 49

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.