voorlichtingsavond over bevallen

De avond is bedoeld om aanstaande ouders in algemene zin voor te bereiden op de komst van de baby en de kraamtijd thuis, maar ook op een eventuele ziekenhuisopname.

Verschillende zorgverleners op het gebied van kraamzorg zullen voorlichting geven, zoals gespecialiseerde (kraam-)verpleegkundigen, een tweedelijns verloskundige, een gynaecoloog en een lactatiekundige (verpleegkundige die gespecialiseerd is op het gebied van het geven van borstvoeding).

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis beschikt sinds kort over vier kraamsuites. “Vrouwen bevallen het liefst in een vertrouwde, huiselijke omgeving”, aldus dr. Kaplan, één van de vrouwelijke gynaecologen. De kraamsuite beoogt dit na te bootsen.

De zwangere verblijft er tijdens en na haar bevalling samen met haar partner, voor wie een logeerbed klaarstaat. De kraamsuite is voor hen de vertrouwde ’thuisomgeving’. Vanaf de baring tot en met het ontslag uit het ziekenhuis verblijft het gezin in één en dezelfde kamer, mits de situatie dit toelaat. Tijdens de voorlichtingsavond wordt een rondleiding verzorgd op de kraamsuites, als deze niet bezet zijn.

De voorlichting duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in het ziekenhuis in Hardenberg. Belangstellenden voor de voorlichtingsavond op 25 januari kunnen zich aanmelden en ook eventueel verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 – 11.30 uur, (0523) 27 63 74, of aanmelden via j.hiddink@sxb.nl. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het ziekenhuis en is gratis toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.