voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Van 19 tot 29 januari vinden weer de Nationale Voorleesdagen plaats. Een landelijke actie waarbij Bibliotheek Ommen graag aansluit. De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s, peuters en kleuters, kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan deze kinderen is erg belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Zo worden kleintjes grote lezers.

Prentenboek van het jaar

Elk jaar wordt een prentenboek voor deze leeftijdscategorie gekozen tot prentenboek van het jaar. Voor 2011 is dat ‘Fiet wil rennen’ getekend en geschreven door Noëlle Smit en Bibi Dumon Tak. Het boek verhaalt over de kleine struisvogel Fiet die erg van rennen houdt. Op een dag is er iets dat haar tegenhoudt tijdens het rennen. Ze roept daarom de hulp van de andere dieren in maar helaas die kunnen haar niet helpen. Fiet moet zelf achter de oplossing van haar probleem komen en op het eind van het boek rent ze weer vrolijk rond.

Speciale actie Bibliotheek Ommen en Lemele

Tijdens de Nationale Voorleesdagen en ook in de weken daarna heeft de bibliotheek een speciale actie voor ouders die hun kind, van nul tot zes jaar, als lid in laten schrijven bij de bibliotheek. Zij kunnen voor zichzelf een jaarabonnement nemen voor de helft van de normale prijs. Door het speciale formulier, dat te krijgen is bij de klantenbalie van de plaatselijke bibliotheek, in te vullen kan men zich hiervoor aanmelden. Ook ouders die al een kind in die leeftijd ingeschreven hebben bij de bibliotheek maar zelf nog geen lid zijn, kunnen van de regeling gebruik maken. Voor de nieuw ingeschreven kinderen van nul tot zes jaar is er ook nog een kleine verrassing . Bovendien maken ze kans op een exemplaar van het boek ‘Fiet wil rennen’ dat onder de kleintjes wordt verloot. De speciale actie loopt tot 1 maart 2011.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.