Home / archiefcentraal / veel aandacht voor nationale voorleesdagen

veel aandacht voor nationale voorleesdagen

De bibliotheekmedewerkers van Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Oudleusen en Hoonhorst bezoeken tijdens deze dagen, en in de loop van februari, de peuterspeelzalen of de peuters bezoeken in groepsverband de bibliotheek.

De voorleesdagen draaien rond het boek “Fiet wil rennen”, dat het bekroonde prentenboek van het jaar 2011 is.

“Fiet houdt van rennen. Het liefst rent hij de hele dag. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Zelfs als het regent rent Fiet. De regen klettert dan zo lekker tegen zijn kop. Vooral als hij hard gaat. Maar vandaag gaat Fiet niet hard. Hij staat zelfs bijna stil. Het waait. Het waait verschrikkelijk. Maar Fiet moet en zal rennen! “

De opzet is het voorlezen te bevorderen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn. Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal, het bezorgt ze heel veel plezier. Zo worden de kleintjes later grote lezers.

De bibliotheek heeft een schat aan prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 à 7 jaar. Verder zijn er voorleesboeken, boeken met rijmpjes en liedjesboeken. Maar de jeugdbibliotheek heeft nog veel meer. Kinderen kunnen gratis boeken lenen in de bibliotheek. Peuters tot en met 5 jaar die tot en met 28 februari lid worden van de bibliotheek ontvangen zelfs een aardigheidje (zolang de voorraad strekt).

Ouders van kinderen tot en met 5 jaar krijgen daarbij de mogelijkheid om een half jaar gratis lid te zijn van de bibliotheek. Het aanbod is geldig tot en met 28 februari 2011.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.