Home / archiefcentraal / vechtersmentaliteit brengt bevers eerste 4 0 zege

vechtersmentaliteit brengt bevers eerste 4 0 zege

Wat later dan gepland klonk het beginsignaal van de wedstrijd en de eerste punten werden verdeeld. De Bevers wist haar eigen spel te spelen en hield haar tegenstanders onder druk. Met een moeilijke service en een goede verdediging wist zij de Groningers op achterstand te houden. Af en toe viel de concentratie wat weg bij het thuisspelende team waardoor Dio/Bedum punten in wist te lopen. Verder dan 17 punten kwamen zij de eerste set echter niet. Deze werd dan ook met 25-17 door de Bevers binnen gehaald.

In het begin van de tweede set leken beide teams toch meer aan elkaar gewaagd. Tot aan de 7 punten liep de stand gelijk op. Toch wist het thuisspelende team hun vechtersmentaliteit te hervatten en liet haar tegenstander het nakijken. De sfeer in de sporthal werd met de punt beter en het vele Beverpubliek ging pal achter hun team staan. De wisselwerking tussen het team en het publiek was een feit, en ook deze set werd door de Bevers gewonnen. Dit maal met een setstand van 25-18.

De Bevers wist de derde set sterk te beginnen. Het blokkerend vermogen van de thuisploeg gaf Dio/Bedum weinig ruimte om harde klappen uit te delen. De Lemelerveldse dames stonden al gauw op een grote voorsprong. De gasten wisten door een snelle omloopbal op de diagonaal toch wat dichterbij te komen maar het mocht voor hen niet baten. De Bevers won wederom met een setstand van 25-18. Voor de thuisspelende ploeg was de eerste 4-0 winst inzicht, maar er moest nog hard gevochten worden.

De concentratie werd minder en daar maakten de Groningers gebruik van. Even leek het erop dat deze laatste set naar de dames uit het Noorden zou gaan. Door een peptalk van coach Jan van Uitert kon De Bevers hun eigen spel toch weer hervatten. De laatste set was de meest spannende van de vier. Uiteindelijk wist het eerste damesteam van de Bevers hun tegenstander achter zich te laten en daarmee ook de vierde set naar zich toe te trekken.

De nieuwe trainer Jan van Uitert lijkt de vechtersmentaliteit weer terug te hebben gebracht bij het eerste team van de Bevers. Dat heeft deze week geresulteerd in een 4-0 zege, welke hard nodig was voor de dames. Zaterdag 29 januari zal de volgende wedstrijd tegen Olhaco in Hoogeveen worden gespeeld.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.