Home / archiefcentraal / uit het dalfser gemeentehuis

uit het dalfser gemeentehuis

Berichtgeving van uit het Dalfser Gemeentehuis geschreven door Burgemeester Willem Urlings:

De burgemeester van Dalfsen heeft in zijn werkkamer een werkelijk prachtig uitzicht over de Vecht en de binnendijkse uiterwaarden. Als ik dit schrijf: een strakblauwe hemel, een heerlijk zonnetje en ik zag een haas zijn rondjes maken. Volgende week zit ik er niet meer, de waarneemperiode zit erop en sta ik dit mooie plekje goedgemutst en welgedaan over aan Han Noten.

Weemoedig is het goede woord om mijn gemoedstoestand te beschrijven. Al met al net geen jaar heb ik de seizoenen allemaal voorbij zien komen in deze mooie gemeente. Het is natuurlijk maar kort ; toch gebeurt er in zo’n jaar heel wat.

Een nieuwe raad, een nieuw college, vertrekkende en komende mensen op het gemeentehuis. En toch de continuïteit : de dienstverlening, de planontwikkelingen, het heel, schoon en veilig houden van onze leefomgeving gaan gewoon door. Het lijken allemaal gewone en vanzelfsprekende dingen. Toch is dat niet zo; er moet dagelijks en ook bij nacht en ontij aan gewerkt worden. Dat is de opdracht van onze bazen en dat bent u allen.

De gevoelens van weemoed worden zeker ook gevoed door mijn constatering dat al die mensen daar met overtuiging en inzet aan werken. De intermenselijke verhoudingen in onze gemeente zijn puik en om trots op te zijn. Ik hoop en verwacht eigenlijk ook dat juist die onderlinge betrokkenheid in de hele samenleving de echte succesfactoren kunnen worden in de komende zeker niet gemakkelijke tijden.

Enerzijds lopen de middelen terug, maar anderzijds zijn er ook eenmalige middelen om het voorzieningenniveau op peil te brengen. In Dalfsen moeten knopen worden doorgehakt over de Trefkoele, het sportpark Gerner, het postkantoor, het Waterfront. In Nieuwleusen staan de investeringen in de Schakel en de afronding van het Middengebied hoog op de agenda. In Oudleusen is de renovatie en uitbreiding van de Wiekelaar in volle gang en vallen de beslissingen voor het toekomstige tracé van de N340.

In Lemelerveld zij n de voorzieningen in no time met ongelooflijk veel energie van en uit de dorpsgemeenschap aangepast en zou er zicht kunnen komen op de revitalisering van het Kroonplein ; de aansluitingen op de N 348 en de uitbreiding van het industrieterrein worden voorbereid. Hoonhorst pakt de letterlijke en figuurlijke duurzaamheid van het dorp stevig aan ; de beslissingen over de precieze investeringen in Potstal en maatschappelijke voorzieningen worden in dit jaar genomen.

U ziet dat de dagelijkse zorg en de toekomst gerichte investeringen hand in hand kunnen gaan. Een levende en levendige gemeenschap dus. Het was een eer en een genoegen een jaartje met en door u op pad te gaan. U allen hebt kansen en vermogen om zo langs die prachtig meanderende Vecht van uw woon- leef- en werkplek een prettige oase te maken in jachtige en onzekere tijden.

Nogmaals dat gaat niet vanzelf ; van ons en van u mogen we wat verwachten. Het ga u allen meer dan goed ; bedankt voor alle plezierige en zinnige contacten. Want naast dat werkelijk prachtige uitzicht over de Vecht kreeg ik een boeiend inzicht in deze samenleving.

Willem Urlings

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.